Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Bonjour Brno, Cigarettes After Sex, stavba májky nebo Festival sladkostí

Co značí příchod jara nejen studentům? Brněnský Majáles! Stavění májky nás utvrdí v tom, že jaro už je tady v plné síle. Když víkendové teploty byly více než přesvědčivé. Užijte se slunce, dobrého jídla i koncertů. To vše vás tento týden čeká.

Brněnský Majáles není pouze jednodenní festival, ale předchází mu tzv. Majálesový měsíc, který již tradičně odstartuje stavbou májky. Na její stavbě se veřejnosti společně představí kandidáti na Krále a Královnu Brněnského Majálesu, kteří se svými družinami přiloží ruku k dílu a podtrhnou tak spolupráci studentů napříč všemi univerzitami. Májka bude postavena ve čtvrtek 6. dubna na náměstí Svobody.

Tento týden bude hudební, čeká nás několik koncertů českých i zahraničních kapel. Americká kapela Cigarettes After Sex, jejíž dva poslední pražské koncerty byly vyprodané, zavítá poprvé do Brna. Vystoupí v sobotu 8. dubna na Flédě. V Semilasse vystoupí Anna K. společně s kapelou, a to už ve středu 5. dubna a ve stejný den vystoupí v Eleven Clubu kapela Květy a Ladě.

Rádi mlsáte? Víkend před velikonočními svátky musíte navštívit Campus Square Brno. V pátek 7. dubna a v sobotu 8. dubna si můžete osladit život na Festivalu sladkostí. Potkáte zde prodejní stánky plné pralinek, koláčů, cupcakes, makronek, cheesecakes a dalších sladkostí.

Z Festivalu sladkostí můžete plynule přejít na Moravské náměstí, kde bude část festivalu Bonjour Brno. Venku před Moravskou galerií najdete gastronomický trh francouzských a frankofonních specialit. Koupit si můžete francouzské klobásky, sýry, víno, sladké i slané palačinky, slané quiche, a mnoho dalšího. Ochutnejte čerstvé bagety a croissanty užijte si část Francie u nás v Brně. V Místodržitelském paláci pak můžete navštívit stánky s designovými produkty.

Aneta Krikelová

Foto: Petr Olša

Štítky Brno, cukrovinka, koncert, Cigarettes After Sex, hudební skupina, Brněnský Majáles, jaro, Anna K, festival, Místodržitelský palác, Náměstí Svobody, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Bonjour Brno, Cigarettes After Sex, stavba májky nebo Festival sladkostí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.