Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Legendární české značky, NaNook, J. H. Krchovský a Cimrman mezi malíři

Se sluníčkem a zvyšujícími se teplotami přibývá i počet akcí. Není večer, aby se v Brně nedělo něco zajímavého. Mám tady pro vás výběr těch nejzajímavějších akcí. Den se prodlužuje, tak neseďte doma a vyrazte do víru města.

Večer 28. března se v Uniferu koná akce, která nese název Legendární české značky. Dozvíš se zde, jak se buduje velká značka, v tomto případě Orion. O tom, jak globální firma Nestlé buduje tuzemskou ikonickou značku. Nahlédneš pod pokličku fungující značky, jejíž výrobky se více než sto let vyrábějí v Česku. Dozvíš se, čím je dlážděná cesta úspěchu (možná čokoládou, kdo ví).

Ve středu 29. března se v Brně koná již 5. ročník nezávislého festivalu začínajících umělců NaNook, tentokrát v ArtBaru Druhý Pád na Štefanikově ulici. NaNook který představí začínající kapely, hudebníky, herce, režiséry, malíře, fotografy a další umělce. Přijďte a poznejte umění z jiné stránky, než kterou znáte ze strohých galerií.

Bohumil Kečíř Samuel byl český malíř, jehož existence je nejistá. Je známo hodně jeho obrazů a draží se za tisíce dolarů. Podle médií ale tato osoba neexistuje. Jejich vyšetřování neprokázala žádné důkazy jeho existence. Žurnalisté jej označují za jakéhosi Járu Cimrmana v malířství. Jeho obrazy ale nepochybně existují. A vy je můžete vidět v Žíznivé vinotéce na Komenského náměstí, kde budou od 1. dubna u příležitosti otevření vystaveny. Víno a kontroverzní obrazy, to zní jako zajímavý plán na sobotní večer, že?

U zajímavých českých osobností se ještě zdržím. Pokud znáte básně J. H. Krchovského, tak víte že jsou charakteristické dekadentní stylizací, zálibou ve zobrazování smrti, děsu, erotiky. Ačkoliv tento styl nemá v oblibě každý, své příznivce si najde. V pátek 31. března bude J.H. Krchovský mít v Paradoxu autorské čtení, po kterém vystoupí společně se svou kapelou.

Písničkář Pokáč v rámci svého jarního turné Pokáčovo jaro dorazí pochopitelně do Brna, konkrétně do klubu Eleven. K sobě navíc přibere i osvěžujícího hosta, jímž bude famózní valmezský bard Ptakustik, takže v pátek 31. března se máte na co těšit!

Aneta Krikelová

Štítky J. H. Krchovský, malíř, Brno, Nestlé, Orion (čokoládovna), Česko, Jára Cimrman, Pokáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Legendární české značky, NaNook, J. H. Krchovský a Cimrman mezi malíři  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.