Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Macy Gray, Latino ples, Týden výtvarné kultury a Poletíme?

Umění může mít spoustu podob – někdo upřednostní vizuální část, jiný zase hudbu. Tento týden bude ve znamení výtvarného umění a kdo bude mít oči na stopkách, zaznamená spousta zajímavostí na každém rohu. Ale ani hudba nezůstane v pozadí, obzvlášť když Brno navštíví významná americká umělkyně.

Již po osmé propojí Týden výtvarné kultury všechny brněnské kulturní instituce a připraví vám, návštěvníkům, bohatý program na cestě za poznáváním výtvarného umění. Mottem letošního ročníku je „S barvou ven!“. V termínu od 20. do 26. března budete moci navštívit množství výstav, vernisáží, přednášek, workshopů, galerijních animací i tvůrčích dílen. S výtvarným umění se v rámci Týdne výtvarné kultury potkáte v Brně prakticky na každém kroku a bude jen na vás, zda se ho rozhodnete jen vnímat či přímo tvořit.

Netradiční kapela Poletíme? s netradičním nástrojovým obsazení zvládá hrát punk i jazz. O tom se můžete přesvědčit ve středu 22. března na Flédě. Kapelníkem, hráčem na banjo, zpěvákem, textařem a zásadní osobností kapely je výtvarník Rudolf Brančovský. Kapela klade důraz na vtipné, poetické a současně přímočaré texty. S nadhledem vypráví o složitých nebo smutných věcech, přesto však dýchají barevnou a veselou náladou a jsou plné svižné rytmiky. Na koncertech se budete smát, tančit nebo vám přeběhne mráz po zádech, když v písni pojmenují váš problém.

Existují hlasy, ale také hlasy: silné, plné, sexy vokály, které vám v uších zní ještě dlouho poté, co písnička skončí. Macy Gray má právě takový hlas – a i díky němu bezpochyby patří mezi nejcharismatičtější a nejunikátnější umělce v současné populární hudby. Tato americká umělkyně navštíví v rámci svého koncertního turné i Brno. Koncert charismatické zpěvačky, mimo jiné i autorku hit „I try“ si můžete naživo vychutnat v sobotu 25. března v Sono centru.

Kus pravé Latinské Ameriky v brněnském Boby centru! Pro vášnivé tanečníky, jež dávají přednost smyslné salse před romantickým waltzem, je tu jediný ples svého druhu - Fiesta del Baile. Fiesta del Baile vznikla spojením slavnostního plesu a latino fiesty. Mimo večera plného tance je v sobotu 25. března připravena také degustace rumů či ukázka balení doutníků. 

Aneta Krikelová
 

Štítky kultura, výtvarné umění, ples, Macy Gray, Poletíme?, Brno, hudební skupina, hudba, umění, Rudolf Brančovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Macy Gray, Latino ples, Týden výtvarné kultury a Poletíme?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.