Počasí dnes15 °C, zítra22 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

NaNook dá šanci začínajícím umělcům

V Brně se koná již 5. ročník nezávislého festivalu začínajících umělců NaNook, který představí začínající kapely, hudebníky, herce, režiséry, malíře, fotografy a další umělce.

NaNook vznikl v roce 2013 jako premiérový večer filmu Evy Kaločové, tehdejší studentky režie na VŠMU v Bratislavě. Postupně se z přátelského posezení stal plnohodnotný festival, který si za úkol dává představit brněnskému publiku začínající kapely, hudebníky, herce, režiséry, dokumentaristy, Djs, malíře, fotografy a další umělce, kteří tvoří umění pro radost a pro své přátelé.

Za svou historii zde vystoupili kapely Midnight Trio, Persian Flaw, RádobyNádoby či Ghost Of You. Z divadelních souborů měli diváci již možnost vidět třeba improvizační seskupení Tamti. Mnohým se i díky tomuto festivalu podařilo prorazit v profesionální sféře.

NaNook se však i nadále drží původního záměru. „Jsou lidé, kteří nechtějí jen sedět na přednáškách a na hodinách si kreslí nebo píšou. Jsou lidé, kteří se cestou domů z práce nechají v šalině inspirovat. My takové lidi vyhledáváme a dáváme jim prostor realizovat se v rámci kulturního večera, kde se nikdo nemusí za svoji práci stydět,” říká o povaze celé akce Eva Kaločová, jedna ze zakladatelů a současná dramaturgyně NaNooku.

„Festival je  dramaturgicky rozdělen do několika celků. Začíná se vždy odpolední vernisáží, čtením autorských textů a básní, postupně se představují kapely, divadla a filmy až se nakonec všichni setkáme na  DJ afterpárty, která trvá do ranních hodin,“ dodává.

Spolupořadatelka festivalu Eva Kaločová

Letošní NaNook bude ve středu 29. března, aby si ho užili i ti, kteří jezdí na víkendy mimo Brno. Pátý ročník bude výjimečný i prostorem, tentokrát se NaNook koná ve spolupráci s divadlem II. pád, které pro účely festivalu NaNook poskytlo zrekonstruovaný a nově otevřený ArtBar Druhý Pád na Štefánikově ulici. Návštěvníci budou mít možnost využít hudební a divadelní sál, prostorný bar, filmovou chill zónu a oddělenou přehlednou galerii, kde budou mít dostatek času a prostoru na dostatečné nasání nezapomenutelné atmosféry celé akce. Vstupenky můžete zarezervovat na emailu nanookfest@gmail.com.

Aneta Krikelová

Štítky festival, hudební skupina, Brno, malíř, Vysoká škola múzických umění v Bratislavě, Bratislava, herec, fotograf, režisér, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

NaNook dá šanci začínajícím umělcům  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.