Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Městské divadlo rozezní šlágry legendárních Beatles

Písně skupiny Beatles zazní v novém představení brněnského Městského divadla v bláznivém příběhu o třech teenagerech z moravského venkova, kteří v roce 1967 sní o slávě a úspěchu liverpoolské čtveřice. Inscenace Bítls scénáristů Stanislava Slováka, Jana Šotkovského a Petra Štěpána má premiéru 4. března.

Juřan, Žanek a Pavlík sní v malém jihomoravském městečku roku 1967 o založení rockerské kapely, o vyprodaných stadiónech a spoustou ječících fanynek. „Místo smělých rebelských plánů drnkají krotké taneční šlágry, jejich kapele schází bubeník a na místních hodech vystoupí jen díky tomu, že jejich zpěvačkou je dcera předsedy městského národního výboru," uvedl spoluautor a dramaturg Šotkovský.

Život chlapců i celého městečka se však změní, když se v něm objeví dva tajemní cizinci - první, který si v elegantním obleku objednává martini s vodkou, a druhý, který nápadně připomíná právě jednoho ze čtyř slavných Beatlů.

Inscenace je příběhem o klukovském snění o velkém rockovém světě, prodchnutý obdivem i radostí z nestárnoucích písní Beatles. „Jsou to právě legendární šlágry pánů Lennona, McCartneyho a Harrisona, které budou v naší inscenaci hrát klíčovou roli,“ uvedl dramaturg Jan Šotkovský. Proslulé písně skupiny Beatles zazní v původních aranžích Daniela Kyzlinka a Jiřího Levíčka, pořízených speciálně pro orchestr Městského divadla Brno. Ten zahraje pod taktovkou Františka Šterbáka a Emy Mikeškové.

Režie se ujal Stanislav Slovák, scénu a masky navrhl Jaroslav Milfajt, autorem scénických projekcí je Petr Hloušek, kostýmy pochází z dílny Andrey Kučerové a tvůrcem choreografií je Michal Matěj. V roli ústřední trojice chlapců se představí Dominik Brychta, Tomáš Dalecký, Jan Dvořák, Miloš Fiala, Tomáš Herajt, Marek Hurák a Matyáš Kyncl.

Zdroj: MMB, ČTK

Štítky The Beatles, Stano Slovák, Petr Štěpán, představení, Jan Dvořák, Tomáš Dalecký, hudební skupina, Městské divadlo Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské divadlo rozezní šlágry legendárních Beatles  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.