Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Balkan Bashavel, Ovčáček Čtveráček, Josef Koudelka

Vstoupili jste do Nového roku správnou nohou? Nebo rovnou po všech čtyřech? Ať tak či onak, doufám, že letos zažijete spoustu skvělých chvil a vsadím se, že hodně z nich se odehraje na brněnské půdě. Neseďte doma, tancujte, choďte do divadla, smějte se, dozvídejte se nové věci – prostě si letošní rok pořádně užijte!

 

Pokud jste už fit po silvestrovských oslavách, tak byste neměli opomenout Balkan Bashavel na Flédě. Oblíbené DJské duo Malalata nezahálí a hned začátkem roku, v pátek 6. ledna, roztančí klub v balkánských rytmech. S tím jim pomůže kapela Mr. Loco, ač je to seskupení mezinárodní, tak sídlí v Praze a bratislavský Dr. Tesla. Neznám lepší způsob, jak spálit vánoční kalorie, než je pořádně vytancovat!

V divadle Bolka Polívky se v sobotu 7. ledna odehraje vskutku „nekorektní kabaret“ plný slavných i neslavných postav. Hra Ovčáček Čtveráček reaguje na aktuální dění na české politické scéně a zachycuje prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka jako svérázného hrdinu nynější doby. Ve hře se po boku mluvčího objeví jak Jiří Brady, tak i Dalajláma, zpěvák Daniel Hůlka a další osoby objevující se na české scéně.

Josef Koudelka, který osobně navštíví Brno ve čtvrtek 5. ledna, patří k nejvýznamnějším fotografům 20. století. Proslavil se svými fotografiemi invaze vojsk Varšavské smlouvy do Prahy. V kinu Art uvede filmový portrét, který o něm natočil izraelský režisér Gilad Baram. Po projekci filmu, budou oba, společně s českým filmovým producentem Radimem Procházkou diskutovat s diváky.

Pokud chcete strávit první týden nového roku aktivně, nejlépe pohybem, mám pro vás na závěr jednu skvělou zprávu - na Priglu už se bruslí a je to bezpečné! Tak šup brusle na rameno, hokejku do ruky a uvidíme se na přehradě!

Aneta Krikelová

Foto: Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Josef Koudelka, divadlo, silvestr, Praha, Bolek Polívka, Mr. Loco, Tesla Motors, Jiří Ovčáček, Jiří Brady, Daniel Hůlka, Radim Procházka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Balkan Bashavel, Ovčáček Čtveráček, Josef Koudelka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.