Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Zájem o Noc divadel byl obrovský, lákaly především prohlídky zákulisí

Naučit se žonglovat, vyzkoušet si dobové kostýmy, seznámit se s historií či navštívit místa, kam mají běžně přístup jen herci. To a ještě více nabídla sobotní Noc divadel, která se v České republice konala počtvrté. V Brně se zapojilo okolo patnácti divadel a divadelních společností.

 

Mezi návštěvníky letošní Noci divadel byl největší zájem o komentované prohlídky divadel a jejich zákulisí. „Všechny prohlídkové skupiny byly plné a zájem byl o vše, co jsme nabízeli, tedy komentovanou prohlídkovou trasu, žonglování, polívku, představení Čtení k polívce i vernisáž výstavy fotografií," uvedl Michal Adamík z Divadla Bolka Polívky, které v sobotu večer navštívilo více než 700 zájemců.

S podobným zájmem se setkala také ostatní divadla. "Letos jsme Noc divadel pořádali již potřetí. Zájem o program v divadle byl veliký, až nad naše očekávání. Všechny prohlídky divadla byly zcela zaplněné a navštívilo je na 300 návštěvníků. Zájem byl i o hudební vystoupení v hlavním sále, kam přišlo okolo 600 diváků," potvrdila z Divadla na Orlí Martina Součková.

Zájem veřejnosti byl veliký, mnohým lidem se bez předchozí registrace nepodařilo vytipovaná divadla navštívit. "V průběhu večera se  objevili lidé, kteří o včasné registraci nevěděli a měli zájem o prohlídky také. Museli jsme je však k naší lítosti odmítat," sdělila Helena Brzobohatá z městského divadla v Brně. Prohlídkové trasy v tomto divadle byly zaplněny tři hodiny po spuštění registrace.

"Noci divadel se účastním už podruhé. Loni mě nadchla možnost podívat se do zákulisí divadel, jako je třeba vlásenkárna, kostymérna či šatna. Letos jsem proto navštívila divadla, která jsem v minulém roce nestihla," uvedla návštěvnice Marie Krejčí.

Česká Noc divadel je součástí mezinárodního projektu European Theatre Night, do kterého se letos zapojilo celkem pět evropských zemí. Noc divadel se odehrává ve všech zemích, městech a divadlech současně vždy třetí listopadovou sobotu. Ta příští připadá na 18. listopadu.

Zdroj: MMB

Štítky divadlo, Brno, Česko, Divadlo Bolka Polívky, Divadlo na Orlí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o Noc divadel byl obrovský, lákaly především prohlídky zákulisí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.