Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

WHOCON 2016: Sněte sny, které žádní smrtelnící nesnili před vámi!

Sci-fi seriál Doctor Who z dílny britské BBC slaví letos již 53. narozeniny. Za ty roky si stihl vybudovat obrovskou základnu nadšených příznivců ve světě, i u nás. A tuzemské fanoušky čeká nyní svátek. Brno bude totiž od pátku do neděle hostit WHOCON 2016, největší sraz příznivců mimozemského cestovatele časem v Česku.

Ten, kdo o víkendu zavítá do prostor brněnského gymnázia na třídě Kapitána Jaroše by jen těžko odhadoval, že hlavní přednáškový sál, proměněný v Citadelu Pánů času, býval kdysi obyčejnou učebnou. 18. – 20. listopadu se totiž na půdě zdejší školy odehraje již čtvrtý ročník festivalu pro fanoušky seriálu Doctor Who – WHOCONU. Chodby zaplní zástupy tradičně i netradičně oděných  návštěvníků (fezy, mopy, pruhované šály, tmavomodré obleky i outfity jak z jiného světa, kam jen oko dohlédne), školní třídy nahradí promítací sály a mrtvé zóny (pro ty, které nabitý program příliš znaví), a to vše za zvuků desítek sonických šroubováků (multifunkčních nástrojů užívaných pro ušlechtilé záchrany světů ale i k otevírání zamčených dveří).

„Přijďte odhalit taje a krásy cestování časem, vydejte se do světa fantazie a fantastiky, vyslechněte si zajímavé přednášky, poznejte nové, vám podobné šílence a sněte sny, které žádní smrtelníci nesnili před vámi,“  láká potenciální návštěvníky Marek Veverka, hlavní organizátor celé akce.

A těšit se můžete opravdu na mnohé. Prostřednictvím čtyř programových linií se uskuteční nespočet  přednášek, filmových projekcí, workshopů a soutěží s rozličným zaměřením: Doctorem Who a cestováním v čase počínaje, Sherlockem Holmesem a sci-fi tématikou konče. A pozvání přijali i opravdu speciální hosté – významné osobnosti tuzemské dabérské scény, jež své hlasy propůjčují postavám v české verzi seriálu.

Akce startuje páteční pátou hodinou odpolední a končí kolem nedělního poledne. A pozor, jak hlásí oficiální stránky festivalu, kdo nebude mít přezůvky, nebude do prostor akce vpuštěn!

Kristýna Svobodová

 

Štítky Pán času, Česko, Brno, Otakar Jaroš, Sherlock Holmes, Kristýna Svobodová, science fiction

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

WHOCON 2016: Sněte sny, které žádní smrtelnící nesnili před vámi!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.