Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Heart of Music, JobChallenge, Vypsaná fixa, festival sladkých dobrot nebo Svatomartinský košt

Podzim se rychle přenesl a my tady máme listopad a s ním spojený příchod svatého Martina. Sníh vám bohužel nezařídím, ale mohu slíbit, že svatý Martin přinese do Brna něco, co potěší nejednoho z vás. A na rozdíl od sněhu, sklenička Svatomartinského aspoň rozproudí krev.

 

S otázkou, kam po škole, si láme hlavu nejeden vysokoškolák. Proto vznikl veletrh JobChallenge, který propojuje studenty a zaměstnavatele. Vystavující firmy díky prezentacím zaujmou své případné budoucí zaměstnance a studenti se naučí orientovat na trhu práce nebo si rovnou práci či stáž najdou. Ve středu 9. listopadu v galerii FAIT,  v blízkosti Vaňkovky, můžete svoje možnosti.

Tento týden se v Brně objeví dvě zajímavé hudební akce, ačkoliv je každá z jiného soudku. Koncert Vypsané fixy, lehce undergroundové kapely, je první z nich. Pro někoho texty nesmyslné pro druhého až poetické – to je Vypsaná fixa. Posoudit to můžete na vlastní kůži ve čtvrtek 10. listopadu na Flédě.

Ti, co preferují drsnější texty, ocení hip hopovou akci Heart of music na brněnském výstavišti. V pátek 11. listopadu zde vystoupí v Majk Sprit, Kontrafakt, Ektor, Separ a další.

Bývalá káznice na Bratislavské láká k netradičnímu využití, což festival Prototyp splňuje. O víkendu, 11. až 13. listopadu, se můžete podívat na ojedinělé spojení umění, vědy a technologií, pod tématem Elementy.

Na Malé Americe můžete v sobotu 12. vyzkoušet skloubení sladkých chutí na prvním moravském Cake festivalu. Vstup je volný, ale můžete si zakoupit speciální degustační menu a vyzkoušet ty nejlepší koláčky z okolí.

A to nejlepší nakonec. Svatý Martin nám možná nepřinese sníh, ale s jistotou mohu říct, že v pátek 11. 11. od 11 hodin bude na náměstí Svobody košt Svatomartinského vína. Můžete ochutnat sto vzorků vína od sta moravských i českých vinařů.

Aneta Krikelová

Štítky festival, Vypsaná fiXa, JobChallenge, Brno, Vaňkovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN:  Heart of Music, JobChallenge, Vypsaná fixa, festival sladkých dobrot nebo Svatomartinský košt  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.