Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Midi Lidi konečně zahrají v Brně. Na Flédě pokřtí novou desku

Electropopová kapela Midi Lidi vyrazila na turné. V sérii klubových koncertů zazní  osvědčené hity i skladby z nového alba „Give Masterpiece a Chance!“. V úterý 8. listopadu na Flédě ho kapela pokřtí na svém jediném letošním koncertě v Brně.

 

Turné Midi Lidí doprovází řada hostů. Do Brna si pozvali Mayen a hudební fúzi Lazer Viking/Sabrehart. Večer zakončí DJ setem solitér Ventolin

Koncertní šňůra se jmenuje „Roh hojnosti doplníme!” Tour 2016. Frontman kapely Petr Marek k němu říká: Představte si, že pracujete v Tescu hojnosti a každou noc máte za úkol doplnit roh.“ Prokop Holoubek dodává: "Naše šňůra čítá zatím 25 podzimních koncertů a doplňovat budeme i dále. Ale až na jaře. Zima je noc." Jak bude turné v praxi vypadat, nastiňuje Tomáš Kelar: „Samotné nás zaskočilo, že Give Masterpiece a Chance! je vlastně dospělá deska. Proto se budeme na turné chovat důstojně.“

Kapela v tom nebude sama. Hostů bude hodně, a  velmi různorodých. Na Flédě zahraje „enfant terrible“ české kytarové scény Lazer Viking s elektronickým hudebníkem Sabrehartem (v září vydali společné CD Flesh Cadillac) a melancholická kytarovka Mayen. Večer svým DJ setem obohatí Ventolin a vizuální show VJky DVDJ NNS, která je známou promotérkou pražské kultovní noci KSK.

Nové album Give Masterpiece a Chance je letně laděná výzva přepracovaným hrdinům dnešní doby, mezi něž patří i její autoři. Bujará parta Midi Lidi vyzývá napůl vážně a napůl potrhle k úklidu duševního bordýlku. Všudypřítomný motiv koupání navozuje pocit letní pohody jako virtuální dovolená pro ty, co na žádné nebyli.

Poetika textů nese zřetelný, až obdivuhodně nenucený rukopis Petra Marka. Jeho smysl pro humor a slovní hříčky jsou v harmonickém souladu s lehce moralizujícím nádechem na jedné straně a dadaistickou připitomělostí na straně druhé (Oblak!/ Čmelák!/ Květák/ Světák!). Zvukově je album obohaceno hřejivými zásahy živých nástrojů, které vyrovnávají chlad syrově elektronického zvuku. Deska, na níž hostují Roman Holý, Mardoša, dětská kapela Kaťka a Baťka a další, má dvanáct písní. Vinyl se pyšní dvěma peckami navíc (Sraz kjůristů, Masterpiece), které kapela nedávno zveřejnila k volnému poslechu.

Ani mimo turné Midi Lidi nezahálejí. Nedávno dokončili vtipný klip k mega hitu Na co nesmíš zapomenout. Přesto, že zima je pro ně noc, chystají na zimu vydání EP Pomelo. Svou další činností jsou členové kapely široce rozkročeni mezi nejrůznější umělecké obory. Na české kulturní scéně jsou známí jako filmoví tvůrci, herci, divadelníci, promotéři, vizuální umělci nebo grafici.

Zdroj: Fléda

Soutěž o dva vstupy pro dvě osoby na koncert Midi Lidi na Flédě

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky hudební skupina, koncert, Brno, Fléda, turné, Midi lidi, Petr Marek, Mayen, Tesco, Roman Holý, Cadillac

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Midi Lidi konečně zahrají v Brně. Na Flédě pokřtí novou desku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.