Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Brněnský B-Side Band slaví deset let! Při tomto výročí plánuje vydat nové CD

Brněnský orchestr B-Side Band slaví deset let existence. Narozeninové koncerty budou v Praze a Brně, vystoupí na nich zpěváci Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert a další hosté. Skupina vydá i narozeninové album prezentující celou dekádu činnosti. Na CD se objeví umělci, kteří s kapelou v uplynulých letech vystoupili.

Koncerty spojené se křtem CD budou 4. prosince v La Fabrice v Praze-Holešovicích a 18. prosince v brněnském Metro Music Baru.

"Chceme připomenout celou naši existenci, na koncertě proto bude řada hostů a půjde především o průřez všemi našimi věcmi. Cílíme především na naše skalní fanoušky, protože kapacita obou sálů je značně omezená," řekl ČTK kapelník Josef Buchta.

Místa pro křty nebyla vybrána náhodně. V holešovické La Fabrice začal B-Side Band koncertovat s Dykem a od té doby se tam pravidelně vrací. Druhý koncert se také odehraje na místě kapele blízkém. V brněnském Metro Music Baru orchestr zkouší a často koncertuje.

Narozeninové album je složené z větší části ze živých nahrávek, které doplňují studiové skladby. Cílem alba je zmapovat dosavadní působení a historii kapely. Na CD se dostala třeba skladba Můj dědeček mě učívával jódlovat, americký tradicionál Old MacDonald v Dykově podání, společný song Baby Drive s držiteli Grammy New York Voices nebo dvě skladby s americkým vokalistou Kurtem Ellingem.

Orchestr B-Side Band v roce 2006 založil trumpetista Josef Buchta. Volně navazuje na brněnskou bigbandovou tradici. Velký zájem publika poutají zejména společné projekty s Vojtěchem Dykem.

Zdroj: ČTK
 

Štítky koncert, hudební skupina, Vojtěch Dyk, B-Side Band, Matěj Ruppert, Praha, Brno, Josef Buchta, orchestr, Grammy Award, New York

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský B-Side Band slaví deset let! Při tomto výročí plánuje vydat nové CD  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.