Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na JazzFest se vrátí Chick Corea, držitel mnoha cen Grammy

Na brněnský JazzFest se příští rok vrátí klavírista Chick Corea, který se pyšní dvěma desítkami cen Grammy. Pětasedmdesátiletý Američan v Brně naposledy s úspěchem vystupoval loni, kdy spolu se zpěvákem Bobbym McFerrinem vyprodali halu Vodova.

 

Tentokrát se představí v triu s kontrabasistou Eddiem Gomezem a vyhledávaným bubeníkem Brianem Bladem, taktéž opakovaným účastníkem JazzFestu.

Corea je stylový chameleon, který vyzkoušel prakticky všechny tváře jazzu i další žánry a vystupuje v různých sestavách. Brněnské publikum 4. května v Bobycentru zjistí, jak jeho schopnosti vyniknou v základním jazzovém formátu, tedy v triu. Co v Brně zazní, zatím pořadatelé nevědí. "Jeho výběr repertoáru bývá spontánní, těžko se dá říci, co přesně bude hrát," uvedl umělecký ředitel JazzFestu Vilém Spilka.

Corea v Brně vystoupil poprvé v roce 2013 s projektem The Vigil. O dva roky později následoval hudební dialog se zpěvákem a improvizátorem McFerrinem. Také nyní má několik paralelních formací, s nimiž koncertuje po světě. Ať už se Corea zrovna věnuje čemukoliv, sklízí uznání odborníků. Zatím poslední ceny Grammy s pořadovými čísly 21 a 22 získal za rok 2014, a to za album Trilogy a improvizované sólo ve skladbě Fingerprints.

Brněnský JazzFest, patrně největší žánrová přehlídka v Česku, se tradičně koná na jaře. "Kompletní program festivalu zveřejíme na přelomu ledna a února," řekl výkonný ředitel Vlastimil Trllo. Mimořádné koncerty pořadatelé přinášejí také během celého roku, například ve středu vystoupí v Sonocentru americký kytarista John Scofield, sál bude plný.

Zdroj: ČTK

Štítky Chick Corea, Grammy Award, Bobby McFerrin, Brno, Eddie Gomez, Brian Blade, John Scofield, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na JazzFest se vrátí Chick Corea, držitel mnoha cen Grammy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.