Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Divadlo Bolka Polívky představí hru Odhalená pravda. Jejím hlavním motivem je tanec u tyče

Komedii britského autora Davea Simpsona The Naked Truth - Odhalená pravda pro šest hereček nastudovala agentura StageArtCz. Poprvé ji uvede 26. října v Divadle Bolka Polívky v Brně, režisérem je Petr Halberstadt. Od ledna příštího roku hru nabídnou v pražském Studiu Dva a dalších městech.

 

Příběh žen, které se potkají ve vesnické tělocvičně při kurzu tance na tyči, se s úspěchem hraje po celém světě. Hrdinky přivádí na kurz různé důvody - snaha zvýšit si sebevědomí, získat nebo si udržet muže, vdát se, zhubnout několik kilo, zahájit vytouženou kariéru.

Ve chvíli, kdy se jedna z hrdinek dozví špatnou zprávu o svém zdravotním stavu, se přes všechny neshody a rozpory ženy spojí. Nově získané taneční zkušenosti poté využijí v charitativním představení. 

"The Naked Truth je výzvou všem ženám a oslavou ženské síly, která se postaví proti nepřízni osudu," uvedli divadelníci v průvodním slovu k inscenaci.

V inscenaci se v různých alternacích představí herečky Chantal Poullainová, Gabriela Míčová, Markéta Plánková, Anna Stropnická, Hana Kusnjerová, Alena Bazalová, Anežka Rusevová, Alžběta Vaculčiaková, Natálie Tichánková, Petra Špindlerová, Klára Apolenářová a Daniela Choděrová.

Hra měla premiéru v roce 2008 v Manchesteru, od té doby oběhla celý svět. Nedávno ji uvedli například v Austrálii a na Novém Zélandu.

Zdroj: ČTK

Štítky Bolek Polívka, Dave Simpson, Petr Halberstadt, divadlo, Divadlo Bolka Polívky, Brno, tanec, Chantal Poullain, Gabriela Míčová, Markéta Častvaj, Anna Stropnická, Petra Špindlerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Bolka Polívky představí hru Odhalená pravda. Jejím hlavním motivem je tanec u tyče  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.