Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Její pastorkyňa slavnostně ukončí festival Janáček Brno 2016

5. ročník Mezinárodního divadelního a hudebního festivalu Janáček Brno 2016 bude dnes 18. října slavnostně zakončen provedením Janáčkovy opery Její pastorkyňa.

 

 

V titulní roli Jenůfy se představí Pavla Vykopalová, která svým sopránem festival 7. října otevřela postavou Káti v nezapomenutelné Kátě Kabanové. „Symbolicky se tak zakončí mimořádně úspěšný ročník, který sklidil skvělé kritiky nejen v České republice, ale i v zahraničí,“ uvedla Iva Nevoralová z marketingu Národního divadla Brno (NdB).

Opera bude uvedena v českém originále a s anglickými titulky. Začne v sedm hodin večer a dosud je ještě několik vstupenek v prodeji .

Na fotografiích jsou zachyceny další okamžiky z festivalu Janáček Brno 2016. Z Janáčkovy opery NdB přibližují představeníModrovousův hrad / Očekávání  a inscenaci v Mahenově divadle Dítě a kouzla . Na dalším záběru je klavírista Ivo Kahánek  při autogramiádě po  recitálu ve vile Tugendhat.

Zdroj: MMB

Štítky festival, Brno, Pavla Vykopalová, Národní divadlo Brno, hudební festival, Ivo Kahánek, Česko, Její pastorkyňa, opera, vila Tugendhat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Její pastorkyňa slavnostně ukončí festival Janáček Brno 2016  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.