Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Brno má tři z pěti nejlepších koktejlových barů v Česku, poprvé víc než Praha

Do finále soutěže Czech Bar Awards, kterou každý rok uděluje odborný měsíčník Barlife, postoupili v kategorii nejlepších koktejl barů z možných pěti účastníků hned tři zástupci z Brna. Bar, který neexistuje, Super Panda Circus a Spirit Bar obstály v celorepublikové konkurenci a budou tak v říjnu v Praze bojovat o titul nejlepšího koktejlového baru v Česku.

Tři brněnské proti dvěma pražským. Současná podoba finálové pětice v kategorii koktejlový bar by se ještě pár let zpátky dala považovat za utopii. Od té doby však ušlo Brno dlouhou cestu a dnes dokáže turisticky nesrovnatelně frekventovanější Praze konkurovat alespoň nápaditostí a osobitým stylem svých barů.

Z ostatních osmi soutěžních kategorií Czech Bar Awards, v níž rozhoduje o vítězi několik desítek odborníků, má Brno zastoupení v dalších dvou. V kategorii Nejlepší pub/pivní bar se o prvenství s pražskou a olomouckou konkurencí utká Výčep Na Stojáka a Zelená Kočka Pivárium. Poslední disciplínou, kde Brno dokonce obhajuje loňské prvenství, je kategorie Nejlepší design. Loni ji totiž ovládl jedinečný Super Panda Circus.

Jako menší zklamání pro "město kaváren", za jaké se Brno poprávu považuje, může působit absence brněnského zástupce v kategorii Nejlepší café bar / kavárna. Do příštích let je tedy alespoň co dohánět!

Zdroj: Czech Bar Awards

Martin Šeda

Štítky Brno, Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má tři z pěti nejlepších koktejlových barů v Česku, poprvé víc než Praha  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.