Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Brno za čtyři miliony opraví střechu Divadla Bolka Polívky

Brno za čtyři miliony korun opraví střechu budovy na Jakubském náměstí, ve které je v pronájmu Divadlo Bolka Polívky. Práce by se měly uskutečnit v příštím roce, sdělila Zuzana Taušová z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Ředitel divadla Ondřej Chalupský si kroku magistrátu považuje. Podle něj divadlo uspoří za vytápění, a v létě naopak nebude uvnitř takové vedro.

Práce zahrnují celkovou sanaci konstrukce střechy. "Dovnitř zatéká. Zlepší se ale také klimatické podmínky vevnitř. Náklady jsou plně hrazené z rozpočtu města," uvedla Taušová. Současně se připravuje postupná rekonstrukce elektrorozvodů v objektu.

Podle Chalupského už divadlo volalo po rekonstrukci delší dobu. "Jsme rádi, že se město stará o svůj majetek jako řádný hospodář. Situace je u nás taková, že v létě je uvnitř jako ve skleníku a v zimě musíme hodně topit, aby bylo teplo. Nyní ušetříme za vytápění a v létě to bude taky lepší," řekl.

Taušová uvedla, že v minulosti byly investice do budovy problematické kvůli tomu, že byla až do roku 2013 v podílovém spoluvlastnictví. Město vlastnilo polovinu nemovitosti a další polovinu jiný vlastník."Veškeré investice musely být odsouhlaseny spoluvlastníkem, který tomu však nebyl nakloněn. Situaci změnila až dohoda o majetku z roku 2013. Nyní je ve vlastnictví města jednotka divadla a kina Scala a město už není závislé na souhlasu spoluvlastníka," dodala Taušová.

Podle ní radnice za posledních pět let investovala do divadla přes tři miliony korun. "Divadlo za pronájem platí městu Brnu aktuálně 388.776 korun za rok, což při celkové výměře užívaných prostor 1251 metrů čtverečních činí jednotkové nájemné 311 korun za metr čtvereční," doplnila.

Divadlo Bolka Polívky sídlí v objektu od roku 1993. Podle ředitele Chalupského nabízí ročně bezmála 300 představení.

Zdroj: ČTK
 

Štítky divadlo, Brno, Bolek Polívka, střecha, léto, Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno za čtyři miliony opraví střechu Divadla Bolka Polívky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.