Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na prknech, dlažbě i trávě – festival letos zakončí Den masek

Obzvláště pestrý bude letos festival „Na prknech, dlažbě i trávě“, který Turistické informační centrum města Brna pořádá s podtitulem „Festival živého města“. Od 6. do 10. června 2016 doslova rozhýbe celé centrum města, umělci budou vidět na náměstích, v parcích i na nádvořích.

Ulice se na pět dní promění v jednu velkou živoucí scénu nejen díky tradičnímu divadelnímu programu, ale také díky umělcům z oblastí performance, site-specific, experimentálního divadla z České republiky i ze zahraničí. Šeď města rozbijí happeningy, živé koncerty a mnoho dalších forem živého umění. „V divadelní části programu se můžete těšit na klaunské uskupení Squadra Sua, Cirkus LeGrando, Brno navštíví Divadlo rozmanitostí, pobaví známý pořad Na stojáka. Z Berlína zavítají komedianti na jednokolkách s názvem Opus Furore a festival ukáže i velkolepou ohňovou show, kterou přiveze soubor Amanitas,“ přibližuje program Jana Janulíková, ředitelka TICmB.

Poslední festivalový den, v pátek 10. června, vypukne v ulicích Brna bláznivý Den masek, který vyhodí život z běžných kolejí na úplně jinou, bezstarostnou výhybku. Město bude plné koncertů, divadelních představení, tanečních ukázek nebo workshopů pro děti. Den masek je tematicky zaměřen a letos vzdává poctu Leoši Janáčkovi. „S Leošem na věčné časy“ vyrazí masky souboru Národního divadla Brno v průvodu od Janáčkova divadla na Moravské náměstí. To vše za hudebního doprovodu WraaDap Bandu. Ve svojí masce může s průvodem splynout kdokoli a navíc: Turistické informační centrum města Brna vyhlašuje soutěž o nejlepší masku z veřejnosti v kategorii pro dospělé i děti. Vítěz v nejlepší masce v hlavní kategorii si odnese poukaz na zájezd s CK Kudrna v hodnotě 10 tisíc korun. Veškeré informace o festivalu i o Dni masek, včetně přihlašovacího formuláře, najdou zájemci na www.prknadlazbatrava.cz.

Program si turisté i obyvatelé Brna budou moci užít pod širým nebem, v oblíbených zákoutích v centru města Brna a hlavně na Moravském i Jakubském náměstí a na nádvořích Staré radnice a Místodržitelského paláce. Ani v létě tak nebude nouze o kulturu v ulicích našeho města,“ uzavírá Petra Rusňáková, brněnská radní.

Tisková zpráva

Štítky maska, festival, Brno, tráva, dlažba, nádvoří, Leoš Janáček, Česko, Divadlo rozmanitostí, Berlín, koncert, Národní divadlo Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na prknech, dlažbě i trávě – festival letos zakončí Den masek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.