Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Národní divadlo Brno dá na plakáty své diváky a příznivce

Národní divadlo Brno dá v příští sezoně na plakáty k inscenacím své diváky a příznivce. Naváže tak na styl aktuální a minulé sezony, kdy se v propagaci objevovaly tváře zaměstnanců divadla, ovšem nikoliv herců, ale třeba biletářek a kulisáků.

Tváře pro novou kampaň vzejdou z castingu, který se uskuteční 28. dubna v Redutě, oznámila novinářům Simona Luteránová z propagace divadla.

"Máme zájem poznat své diváky a poděkovat jim za jejich přízeň. Kampaní chceme zdůraznit, že naše snaha a práce by bez nich neměla smysl. Neméně důležité je pro nás i vyslání signálu, že Národní divadlo Brno je otevřenou kulturní institucí, jež je určená všem," uvedl ředitel Martin Glaser.

Kampaň k nové sezoně představí připravovaných 16 premiér tří souborů. Patronem každé inscenace se stane jeden z diváků, jehož portrét bude provázet titul v několika vlnách propagace v ulicích Brna, na internetu a
sociálních sítích.

"Nehledáme profesionální modely, ale skutečné a pravdivé tváře. Casting proto není nijak omezen. Divadlo by mělo být naším zrcadlem a tak, jako je pestrý a různorodý jeho repertoár, taková by měla být i výsledná kampaň,"
popsal fotograf Ivan Pinkava.

Při castingu divadlo pořídí snímky zájemců, ze kterých následně vybere 16 tváří a nafotí je pro kampaň. Šanci mají i ti, kteří na casting 28. dubna od 14:00 do 20:00 nemohou přijít, ale pošlou nejpozději do 30. dubna svou fotografii na e-mailovou adresu casting@ndbrno.cz. Divadlo ovšem upřednostňuje osobní účast.

Zdroj: ČTK
   

Štítky divadlo, Národní divadlo Brno, plakát, casting, Martin Glaser, styl, Ivan Pinkava, Reduta, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní divadlo Brno dá na plakáty své diváky a příznivce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.