Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Autoři nejlepšího loňského singlu Billy Barman završí na Flédě měsíc slovenských talentů

Podle slovenských prestižních cen Radio_Head je nejlepší slovenskou skladbou roku 2015 píseň s názvem Mladým chýba vojna od kapely Billy Barman. Nejen tento singl, ale také novinky z připravovaného alba, představí nadějná pětice už 31. března na Flédě.

S bratislavskou formací tak klub pomyslně završí měsíční dramaturgický cyklus věnovaný mladým slovenským talentům.

Podmaniví indie-rockoví Billy Barman, které oslavují kritici v Čechách i na Slovensku, v těchto dnech natáčí své třetí album. „Billy Barman nadchnou publikum svým libozvučným indie-rockem, úspěšně kombinovaným s retro prvky či dokonce lidovými motivy. Za dobu svého působení se jim na Slovensku podařilo získat v anketě Radio_Head ocenění za album roku nebo koncertní kapelu roku, takže vítězství skladby Mladým chýba vojna je jen potvrzením toho, že tvůrčí dvojice Juraj Podmanický a Jozef Vrabel má pořád co nabídnout,” vysvětluje dramaturg Fléda Ondřej Bača. Dodává, že spojení kapely s indie světem je pevné i díky tomu, že Podmanický působí zároveň jako organizátor úspěšného festivalu Grape.

Fanoušci se tak mohou těšit, že na Flédě zazní nejen populární songy z předchozího alba Modrý jazyk, ale také ochutnávka nové desky. „Píseň Mladým chýba vojna vznikla nejdříve z pár klavírních tónů, které jsme spojili v mobilní aplikace. Pak se z toho přirozeně, společnými silami zrodila skladba, která asi má určité poselství a měla by z ní být znát sebereflexe,” vysvětlil nedávno Podmanický v rozhovoru pro Radio FM. Zda se bude v melancholickém duchu nést celé nové album, však kapela zatím neprozradila. 

Skupina Billy Barman je cenami ověnčená formace, která funguje na hudební scéně od roku 2008. Od té doby získali na Slovensku řadu prestižních ocenění, například za album roku, singl roku, nebo koncertní kapelu roku v tamních Radio_Head Awards. Kapelu tvoří zakladatelská dvojice Jozef Vrábel a Jurjaj Podmanický a v současné sestavě je doplňuje Jakub Tvrdík (klávesy), Juraj Labaj (baskytara) a Matej Ruman (bicí). Zatím poslední studiové album Modrý jazyk vydala kapela v roce 2013. Romanticko-melancholické verše skvěle pracující s melodickou slovenštinou vynikají zvláště v písních Vrkoče nebo Strmá voda. Skladba Traja naopak aranžemi i textem navazuje na to nejlepší ze slovenského popu, ale také naznačuje, že Billy Barman dokáží publikum nejen dojmout, ale také roztančit. Zmiňované singly u nás zaznamenaly úspěch například na Radiu 1 nebo Expres FM Lake

Billy Barman, Fléda, 31. března, 20:00

Vstupné 180 Kč + poplatky předprodeje / 220 Kč na místě
Facebook událost
PŘEDPRODEJ:
►HOSTEL ELEVEN, Dominikánská 11, otevřeno 8-22h
► INDIES, Poštovská 2
SMSTICKET. cz
GOOUT.cz

Tisková zpráva

Štítky hudební skupina, Fléda, singl, Slovensko, Jozef Vrábel, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autoři nejlepšího loňského singlu Billy Barman završí na Flédě měsíc slovenských talentů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.