Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Wohonuti v Brně oslavili dvacet let vyprodaným koncertem

Vydržet spolu dvacet let, vydat osm studiových alb a odehrát obrovské množství koncertů v klubech, halách i na festivalech se nepovede jen tak každému. Pražská parta Wohnout se rozhodla toto výročí oslavit koncertní tour s názvem Sladkých 20.

Pro brněnskou zastávku zvolila Kulturní centrum Semilasso a jako hosta královehradecké The Atavists. 

Kapela, která vznikla v roce 2014, se může pyšnit na Česko velmi neotřelým stylem. Sami se popisují jako hudební projekt balancující na pomezí blues, stoner-rocku a vlivů surfových kapel z šedesátých let. Pokud bychom je chtěli přirovnat k některé ze současných světových kapel, byli by to například The Black Keys.

Úplný začátek koncertu samotných Wohnoutů byl ze strany fanoušků lehce rozpačitý. Bylo to i tím, že se kapela rozhodla při této příležitosti poskládat nový playlist a zahrát skladby ze všech osmi desek. Během vystoupení se tak dostalo i na ty, které Wohnouti nehráli už několik let, nebo dokonce nikdy. Po chvíli už byla atmosféra taková, vždycky na jejich koncertech bývá. Tedy velmi přátelská a uvolněná. Mezi navrátilce do playlistu patřily například Psí píseň, Volali, Pedro se vrátí nebo třeba Šaman. Chybět ale samozřejmě nemohly i tradiční hity Ganga, Sej-ko-no-pí, Zpěvák na inzerát či Rayda.

Konec koncertu patřil dvěma, podle reakcí fanoušků nejoblíbenějším písním. Teprve na Banány se před podiem začalo pořádně pogovat a závěrečný Svaz českých bohémů donutil skákat všechny v sále. Při slovech „tomu se říká přátelství“ se většina lidí držela za ramena.

Wohnouti v Brně ukázali, proč spolu hrají už dvacet let, jsou stále úspěšnější a vyprodávají stále víc a víc koncertů. U toho brněnského hlásili plný stav už měsíc dopředu. A komu se podařilo koupit lístek včas, určitě nelitoval.

Štítky koncert, hudební skupina, Brno, festival, The Black Keys, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Wohonuti v Brně oslavili dvacet let vyprodaným koncertem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.