Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Březen na Flédě: 2x kultovní britští umělci, 2x slovenské indie talenty a 2x metal po česku

Nejatraktivnější měsíc jarní klubové sezóny věnuje Fléda zahraničním audiovizuálním umělcům i československým kapelám. K nezapomenutelným zážitkům budou rozhodně patřit vystoupení britských projektů IAMX (7. března) a Cabaret Voltaire (18. března), jež významně ovlivňují podobu elektronické hudby a svéhlavým způsobem posouvají její hranice.

Mladé talenty v březnovém programu zastoupí slovenské indie kapely Billy Barman a Puding Pani Elvisovej. Exkurzi do historie a současnosti českého metalu pak nabídnou stálice Hentai Corporation, Vladivojsko či Insania.

Britský zpěvák Chris Corner alias IAMX zavítá do Brna 7. března v rámci tour k novému albu Metanoia. Audiovizuální umělec odstartoval svou sólovou kariéru před jedenácti lety vydáním debutu Kiss+Swallow, odkdy se projevila jeho jasně daná estetika, postavená na noirové skličující atmosféře s až teatrálně vypjatými momenty. „Hudební performance odkazující na Depeche Mode nebo The Cure tentokrát Chris Corner postaví na minimalistické produkci, bicích automatech, syntezátorech a smyčkách samplů. Oproti předešlé tvorbě je album Metanoia daleko osobnější a soustředěnější, takže se návštěvníci mohou těšit na vrstevnatý zvuk a neoposlouchanou dimenzi elektronické hudby,“ dodává Veronika Duchoňová z klubu Fléda.

Dalším významných hostem ze světové electroscény bude v 18. března Richard H. Kirk /UK/, zakládající člen hudební formace Cabaret Voltaire, a zakladatel hudebního labelu Mute, Daniel Miller. „Cabaret Voltaire (UK) je jedna z nejvlivnějších kapel experimentální, industriální či postpunkové scény všech dob. Vznikli v roce 1973 a už tehdy předběhli svou dobu a posunuli hranice taneční hudby i plnokrevné avantgardy,“ dodává Duchoňová. Ve stejný den vystoupí na Flédě v rámci festivalu Itch My HaHaHa i Daniel Miller (UK), DJ a zakladatel labelu Mute, který v minulosti otevřel bránu do světa kapele Depeche Mode a dnes zastupuje hudebníky, jako jsou Swans, Erasure a New Order. Přehlídku alternativní elektroniky doplní na festivalu také projekty HuJo (US) a Fiordmoss (CZ/NO).

V březnovém programu se Fléda věnuje také mladým slovenským talentům. Už 9. března pódium rozezní ironický elektropop košické kapely Puding Pani Elvisovej, která je aktuálně s albem „Tektonická platna“ nominovaná na slovenskou Desku roku. O tři týdny později se v Brně představí indierock kombinovaný s retrem a lidovými prvky v podání formace Billy Barman /SK/. Výrazné duo je oceňované hlavně díky schopnosti provést publikum od romanticko-melancholické hudební poezie do nespoutané taneční vřavy. Pro příznivce metalu pak klub naplánoval hned dva speciální večery. Na 10. března chystají zběsilou jízdu thrashoví klasici Debustrol a žánrově nezařaditelní Hentai Corporation. Specifický crossover tvrdých kytar s moderními syntezátory si návštěvníci mohou vychutnat 19. března s kapelou Insania a mladým metalovým projektem Vladivojsko.

Kompletní program s anotacemi a odkazy na akreditace najdete v online tabulce.

Tisková zpráva

Štítky Fléda, hudební skupina, Cabaret Voltaire, Česko, projekt, Chris Corner, březen, Puding pani Elvisovej, Depeche Mode, Daniel Miller, Brno, The Cure

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Březen na Flédě: 2x kultovní britští umělci, 2x slovenské indie talenty a 2x metal po česku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.