Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Aspiranti na slovenskou desku roku připravují na Flédě dvojkoncert

To nejlepší ze slovenské hudební scény, v jednom večeru, na jednom pódiu. Takový bude program 9. března na Flédě, kdy klub ovládnou kapely Puding Pani Elvisovej a Chiki liki tu-a, obě nominované na Radio Head Awards v kategorii deska roku. Zaručena je tak tříhodinová dávka kvalitních slovenských textů plných nadsázky.

Košická kapela Puding Paní Elvisovej má na svém kontě již čtyři electro-popová alba a momentálně slaví úspěch u fanoušků i kritiků s tím posledním, které dostalo název Tektonická Platňa. Úspěch na slovenských Radio Head Awards pro ně ale není ničím novým. Od roku 2010 získali ocenění již třikrát, a to za nejlepší koncertní kapelu roku nebo skladbu roku.

,,Puding Pani Elvisovej je stabilním hostem festivalů jako Pohoda nebo Grape. V Brně mají velkou fanouškovskou základnu a jejich koncert na Flédě bude mít skvělou atmosféru zvláště proto, že se vrací do našeho města po roční pauze,” vysvětluje dramaturg Ondřej Bača a dodává, že rukopis kapely je jedinečným mixem elektronické taneční hudby plné různých experimentů s dokonce až punkovým nasazením. Diváci se tak mohou těšit na show plnou energie. 

Úspěch se svým albem slaví také Chiki liki tu-a, jejichž show se nese na rockově alternativní vlně. Ke svému 20 letému výročí vydali desku s netradičním názvem Slzy tvý mámy, Šedivy a spol. ,,Kapela patří mezi bardy středoevropské rockové scény a já osobně mám pro ně velkou slabost. Věřím, že nebudu sám, kdo si od srdce zabrouká například jejich hit Kristína,” konstatuje s nadhledem Bača. Chiki liki tu-a odehráli přes 1000 koncertů v klubech i na velkých festivalech po celé Evropě. Neminuly je akce jako jsou Sziget, Trutnov open air, Pohoda, Grape a klubové koncerty v Paříži, Bordeaux nebo Londýně. 

UKÁZKY

Puding Pani Elvisovej – Gramatika – youtu.be/eXSnFPxKhM0

Chiki liki tu-a – Milenka – youtu.be/KiCBOIIsLh8

Puding Pani Elvisovej +  Chiki-liki tu-a, Fléda, 9. března, 20:00

Vstupné 180 Kč + poplatky předprodeje / 220 Kč na místě
Facebook událost
PŘEDPRODEJ:
SMSTICKET .cz

GOOUT.cz
INDIES, Poštovská 2
CAFÉ ELEVEN, Dominikánská 11

Tisková zpráva

Štítky Fléda, hudební skupina, koncert, Puding pani Elvisovej, Sziget Festival, Facebook, Brno, Evropa, festival, Paříž, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aspiranti na slovenskou desku roku připravují na Flédě dvojkoncert  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.