Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Latino ples - Fiesta del Baile vol. 2 se blíží

Pro vášnivé tanečníky, jež dávají přednost smyslné salse, před romantickým waltzem, je připraven i letos jediný ples svého druhu, Fiesta del Baile. Fiesta del Baile je společenská událost, která vznikla spojením slavnostního plesu a latino fiesty.

Duchem se přenesete na 8 000 km vzdálené prosluněné karibské pláže plné exotických tanečnic a všude znějících latinskoamerických rytmů, jež rozhodně nenechají nikoho klidným. 

Stejně jako loni, se i letos představí, světová špička latino dance, kubánští umělci a v neposlední řadě bubenická show. Svou účast přislíbili například Corcovado Salsa Club, kapela, jejíž členové pocházejí z různých koutů světa. Právě její rozmanitý kulturní původ je to, co je dělá jednou z nejenergičtějších latino kapel v Evropě. Jejich repertoár se skládá především z latinskoamerické salsy, bachaty, merengue, reggetonu a latinského popu. 

Ani letos nebudou chybět jedinečná vystoupení mistryní světa, taneční skupiny La Portella, jejíž členky jsou nejenom mimořádně talentované, ale i krásné. Díky jejich preciznímu stylu v kombinaci s návrhy kostýmů a mixem té nejlepší světové hudby bodují s úspěchy všude, kde se objeví.

Letos taneční vystoupení skupiny La Portella doplní i úchvatná brazilská tanečnice,Viviane Matheus. 

Pomyslnou třešničkou na dortu bude Yaissel Rafael Del Busto. Mimořádný tanečník, pedagog a choreograf, který se narodil v Havaně na Kubě. Yaissel je všeobecně znám jako jeden z nejlepších představitelů tanečních stylů kubánské salsy, mamba a rumby. Může se pochlubit titulem vícenásobného mistra světa v British Open World Championship v salse či účastí ve světově proslulém muzikálu Lady Salsa na Londýnském West Endu. Od hostování v hlavním městě Velké Británie se Yaissel účastnil mnoha latinských festivalů po celém světě. Mohli jste jej spatřit i v televizních soutěžích a v neposlední řadě také ve videoklipu zpěvačky Alicie Keys. Nyní máte jedidečnou možnost jej opět spatřit i v Brně, právě na druhém ročníku plesu Fiesta del Baile!

Chybět nebude ani druhý tanečník Emeterio Rigondeaux Pérez alias Eme, který se narodil ve městě Guantanámo na Kubě a tancem žije již od dětství, kdy se soustředil na afrokubánský folklór. Intenzivně se však věnoval i latinskoamerickým tancům. V době působení na Kubě postupně tancoval v několika tanečních skupinách v Guantanámu a Pinar del Río.

Před deseti lety přijel na Slovensko, kde se intenzivně věnoval tanci a tanečním kurzům. Zúčastnil se několika populárních soutěží například Milionový tanec, Slovensko má talent a dvakrát doprovázel finalistky Miss Universe Slovensko ve volných disciplínách (finalistky, se kterými tancoval připravenou choreografii, vždy nakonec získaly první místo). V současné době se naplno věnuje výuce latinskoamerických tanců formou open class. Ve volném čase se živí jako latino DJ v tanečních klubech a v neposlední řadě vystupuje i na firemních večírcích a teambulidingových aktivitách, kde si ho vždy všichni zamilují pro obrovský temperament a nezapomenutelné animace.

Součástí doprovodného programu Fiesty del Baile budou také ukázky balení doutníků a degustace rumů.

Letošní novinkou bude Workshop salsy, bachaty a merengue uspořádaný ve spolupráci s Tanečním studiem Stolárna. Účast mají majitelé vstupenek Fiesta del Baile ZDARMA. 

Latino ples Fiesta del Baile je určen nejenom milovníkům latinskoamerických rytmů, ale i těm, kteří chtějí zažít něco jiného. 

Facebook page

www.latinoples.cz

Předprodej vstupenek: https://www.ticketportal.cz/event.aspx?id=133604

Tisková zpráva

Štítky ples, tanečník, tanec, Slovensko, Kuba, Alicia Keys, Evropa, The Open Championship, Facebook, hudební skupina, Velká Británie, Havana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vera Bártlová

zrovna za mnou do Evropy přijel můj kolumbijský přítel z Cali - světového střediska salsy, bylo by hezké vyhrát ty lístky :-)

Čtvrtek, 28. ledna 2016, 10:31Odpovědět

Latino ples - Fiesta del Baile vol. 2 se blíží  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.