Počasí dnes16 °C, zítra11 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Fléda pořádá konferenci o hudebním byznysu. Club Camp Brno propojí profesionály, mladé muzikanty a studenty

Jak získat pro české kluby nejlepší světové kapely, kolik práce stojí za propagací zahraničních festivalů a kterých chyb se nejčastěji dopouštějí tuzemští organizátoři hudebních akcí. To vše a mnohem víc se dozví návštěvníci prvního ročníku konference Club Camp Brno.

Neformální setkání pořádané klubem Fléda chce 26. listopadu propojit studenty kulturních oborů, začínající muzikanty a profesionály z hudební branže. Na jednodenní akci vystoupí s přednáškami věnovanými PR, bookingu a produkci zástupce z maďarského festivalu Sziget, z pražské agentury D Smack U Promotion a z brněnské Flédy. Závěr Club Camp Brno navíc ozdobí koncerty kapel Red Amp /DE/, Himalayan Dalai Lama a Makak.

,,Fléda spolupracuje s těmi nejzajímavějšími lidmi ze showbyznysu, jež mají dlouholeté zkušenosti se zahraničními kapelami i festivaly. Právě zkušenosti s bookingem a nepsaná pravidla organizování velkých akcí jsou ale pro mladé promotéry a kapely téměř nedostupné. Chceme začínající muzikanty a studenty na jeden den propojit s hudebními profesionály a dát tak mladým lidem příležitost nastartovat jejich kariéru,“ vysvětluje Lukáš Stara z klubu Fléda.

Cílem přednášek je hlavně odprezentovat rozdíl mezi českých a zahraničním způsobem organizace a propagace hudebních akcí. Kromě toho nabídne Club Camp Brno neformální atmosféru a jedinečnou příležitost pro diskuzi o trendech a úskalích v hudební branži.

Se svými příspěvky na konferenci vystoupí například David Urban z pražské agentury D Smack U, která do českých klubů v minulosti přivedla hvězdy světového formátu, jako jsou Editors, Hurts, Lamb či Pixies. O public relations, propagaci kapel i festivalu Sziget bude hovořit Přemysl Štěpánek z brněnského vydavatelství Indies. Poslední přednášku o produkci koncertů v klubu povedou dramaturgové a produkční klubu Fléda Ondřej Bača a Ivo Šmíd. „Na konferenci se probere vše od objednávání kapel, propagace, produkce až po samotnou organizaci v den D. Ani jedna z těchto částí se totiž nesmí podcenit. Podařenou akci charakterizují nejen nadšení fanoušci, ale i spokojená kapela a vyvážený rozpočet,” říká Lukáš Stara.

Club Camp Brno je určen zejména pro studenty hudebních a kulturních oborů a mladým muzikantům. Na konferenci naváže ve stejný den i koncertní večer, který nabídne stejně jako přednášky srovnání české a zahraniční hudební scény.

Hlavní hvězdou bude ve čtvrtek 26. Iistopadu 2015 berlínská nezávislá kapela Red Amp, která je známá pro svěží kombinaci progressive indie dance rock stylu. Po boku německé vycházející hvězdy pak stanou i dvě české kapely, jež mají taky skvěle nakročeno – elektroničtí Himalayan Dalai Lama a projekt Makak. Vstup na konferenci Club Camp Brno je po registraci zdarma, zapsaní účastníci získají i volný vstup na večerní koncerty.

Club Camp Brno, Fléda, 26. listopadu, 10:00 – 15:00 přednášky, 20:00 koncerty
Registrace na akci probíhá ZDE
Facebook událost

10:00 David Urban /D Smack U Promotion/ - Jak dostat zahraniční kapely do českých klubů

11:00 Přemysl Štěpánek /Indies, Sziget/- Být vidět, to je oč tu běží

13:00 Ondřej Bača + Ivo Šmíd /Fléda/ - Úskalí klubové produkce

20:00 Koncerty kapel Red Amp /De, Himalayan Dalai Lama a Makak

Tisková zpráva

Štítky hudební skupina, Brno, Fléda, konference, přednáška, koncert, Sziget Festival, festival, David Urban, podnikání, Facebook, Editors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fléda pořádá konferenci o hudebním byznysu. Club Camp Brno propojí profesionály, mladé muzikanty a studenty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.