Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Gramatik představí hudební koláž hiphopu, dubstepu a glitche

Brněnská Fléda bude 7. listopadu hostit slovinského DJ a producenta Gramatika, který ve světě proslul svým hravým přístupem k elektronické hudbě a prolínáním zdánlivě neslučitelných žánrů. Autor osmi studiových alb a držitel nominace na MTV European Music Awards do Česka zavítá v rámci své celosvětové Epigram tour.

Návštěvníci se mohou na skvělou party plnou energického a nápaditého mixu hip hopu a trendy hudebních žánrů jako je dubstep a glitch.

Do dnešního dne vydal Gramatik osm studiových alb, šest EP a několik singlů. S loňskou deskou „The Age of Reason“ byl dokonce nominován na MTV European Music Awards. Letošní „Coffee Shop Collection“ je pak výběrem toho nejlepšího z předchozích alb. „V Gramatikově hudbě naleznete i autorské a originální skladby, což není v elektronických žánrech, které jsou často postaveny většinou jen na samplingu, běžné. Brněnský koncert bude skvělou možností, jak proniknout do Gramatikovy tvorby a užít si neotřelé koláže na pomezí hip hopu, dubstepu a glitche, kde jsou patrné odkazy k jazzu a funku,“ dodává Veronika Duchoňová z klubu Fléda. Jako předkapela podpoří na Flédě Gramatika francouzské tanečně elektronické duo The Noisy Freaks.

O Gramatikovi

Již debutové album „Street Bangerz Vol. 1“ z roku 2008 Gramatikovi přineslo zaslouženou pozornost především díky streamování na serveru Beatport. Druhé album vydal o rok později na labelu Pretty Lights Music, který je známý tím, že poskytuje veškerou muziku zcela zdarma a snaží se tak podnítit k dalšímu sdílení, větší otevřenosti a vlastní tvorbě, která nemá být svázána byrokracií autorských práv. V duchu svobody a volného nakládání s daty se nese celá Gramatikova tvorba. Stejný princip razí i na svém vlastním labelu Lowtemp, který založil v roce 2013 a pod jehož křídly sdružuje podobně smýšlející umělce napříč žánry. Svou filosofii naplnil v roce 2014, kdy uvolnil celou svou diskografii zcela zdarma na síti BitTorrent, kde se stal třetím nejstahovanějším interpretem.

O The Noisy Freaks

The Noisy Freaks jsou výraznými zástupci francouzské elektronické hudby. Jejich práce se zvukem je obdobná jako u daleko slavnějších krajanů Daft Punk. Zdrojem jejich inspirace a samplů jsou tak hity let dávno minulých, taneční hudba na pokraji braku a kýče nebo vůbec první experimenty se syntezátory. Všechny tyto vlivy míchají s citem pro pop. Výsledkem je originální hudba, která nenechá na parketě nikoho klidným.

Gramatik /SLO/, The Noisy Freaks /FR/, Fléda, 7. listopadu, 20:00
Vstupné 395 Kč předprodej / 450 Kč na místě
 

Více informací na www.fleda.cz

Tisková zpráva

Štítky Fléda, MTV, Česko, hudba, koláž, Daft Punk, BitTorrent, elektronická hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gramatik představí hudební koláž hiphopu, dubstepu a glitche  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.