Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Američanka Oliverová dnes zahájí cyklus koncertů Jazz Brno

V Brně dnes poprvé zazpívá americká zpěvačka žánru rhythm and blues Marilyn Oliverová. Je praneteří legendárního bluesmana Muddyho Waterse. Její vystoupení v klubu Stará pekárna zahájí podzimní koncertní cyklus Jazz Brno, informoval ČTK za pořadatele Jiří Švéda.

Oliverová pochází z Akronu v Ohiu, zpívá od dětství. Předskakovala třeba Arethě Franklinové nebo Ringu Starrovi. Opakovaně hrála v rokenrolové síni slávy v Clevelandu, a to i při poctě jejímu slavnému příbuznému Watersovi. V Brně Oliverovou doprovodí čeští spoluhráči.

Mezinárodně obsazený cyklus Jazz Brno letos tvoří 19 koncertů rozvržených od 15. září do 15. prosince. Ze Spojených států přijedou ještě třeba kytarista Walter Phishbacher, zpěvačka Aubrey Johnsonová a bluesman Linwood Taylor. Hned dva koncerty odehraje Jihoafričanka Melanie Scholtzová. Najednom zazní jazzové standardy, na druhém africké rytmy.

Jazzová sezona v Brně se rozbíhá i na dalších místech. V sobotu v Alterně začíná koncertní řada Jazz On. Hlavní hvězdou je americký trumpetista Ambrose Akinmusire, který nahrává u prestižní značky Blue Note. Přijede 13. října.

Největší událostí brněnského jazzového podzimu se nejspíš stane 30. listopadu koncert izraelského kontrabasisty a zpěváka Avišaje Cohena. Jeho skladby zazní v Boby centru v orchestrálním aranžmá v podání Filharmonie Brno. 

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, koncert, USA, Ambrose Akinmusire, Ohio, Cleveland, Akron, Blue Note Records, Alterna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Američanka Oliverová dnes zahájí cyklus koncertů Jazz Brno  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.