Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Vítězi Ignis Brunensis se stali Francouzi

Vítězem a držitelem hlavní ceny Starobrno Ignis Brunensis pro rok 2015 se stala ohňostrojná společnost Alpha Pyrotechnie z Francie za ohňostrojnou show Jak chlapec potkal dívku.

Francouzský tým získal také Cenu České televize za nejlepší scénografii. Cena Českého rozhlasu za nejlepší hudbu byla udělena společnosti Hamex Pirotehnika ze Slovinska. Cenu primátora statutárního města Brna za nejlepší design závazné dvouminutové hudební části ohňostroje na skladbu Symfonie č. 6 Furiant Antonína Dvořáka si odváží do Itálie ohňostrůjci La Tirrena.

Odborná porota vybírala mezi soutěžními show slovinských, italských a francouzských ohňostrůjců. Čeští ohňostrůjci se letošní přehlídky účastní exhibičně mimo hlavní soutěž.

V anketě o cenu diváků bude mít veřejnost možnost hodnotit tradičně všechna ohňostrojná představení na Brněnské přehradě a nad hradem Špilberk. Hlasování probíhá po skončení sobotního epilogu nad Špilberkem od 20. června ve 23.00 do středy 24. června ve 24.00, a to na internetu www.ignisbrunensis.cz a prostřednictvím anketních lístků. Výsledky hlasování budou vyhlášeny ve čtvrtek 25. června.

Tisková zpráva

Štítky Ignis Brunensis, Francie, Antonín Dvořák, Česká televize, Český rozhlas, Itálie, Špilberk, Slovinsko, Brno, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězi Ignis Brunensis se stali Francouzi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.