Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Do centra Znojma se po roční přestávce vrátily pivní slavnosti

Do centra Znojma se včera po roční přestávce vrátily pivní slavnosti. Jejich návštěvn íci mohli také vybírat typ piva, které bude vařit nový znojemský minipivovar. Zájem lidí předčil očekávání organizátorů. Odpoledne bylo na akci kolem 2000 lidí, řekl ředitel Znojemské besedy František Koudela.

Znojemské pivní slavnosti se pořádaly tradičně v areálu pivovaru Hostan, kde se ale od roku 2009 pivo nevaří. Loni Heineken tradiční akci, která s pivovarem souvisela, zrušil. Obnovila ji až letos Znojemská beseda.

Letošní ročník podle Koudely ukázal, že mezi pivaři je o slavnosti velký zájem. "Už dopoledne bylo vidět, že lidé za pivem chodili, v poledne vedro ten zájem trochu zastavilo," řekl. Lidé podle něj sázeli na tradiční Hostan, který se už ale vaří v Brně. "Chodili ale také ti, co chtějí ochutnat nové druhy piv," uvedl Koudela.

Novinkou byla možnost podílet se na podobě nového znojemského piva, které bude v jedné z budov bývalého Hostanu vařit nový investor. Prostory ještě nemá zrekonstruované, ale první várku navařil jinde. Znojemský městský pivovar nechal zájemce vybírat ze dvou druhů. "Lidé vyjádří sympatii k chuti a my pak nové pivo podle nich vybereme," uvedl Čestmír Benda z pivovaru.

Zájem byl dnes i o prohlídky v areálu Hostanu. Lidé nahlédli do místností, kde se pivo začne znovu vařit. Mohli si také projít zbytek areálu, který je zatím nevyužitý.

Zdroj: ČTK

Štítky slavnost, pivo, Znojmo, Znojemská Beseda, Hostan, pivovar, Heineken, Znojemský městský pivovar, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do centra Znojma se po roční přestávce vrátily pivní slavnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.