Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na turnaj retro počítačových her nebo komiksový festival

Druhý říjnový víkend zůstane sluníčko schované za mraky. V oba dny teploty vyšplhají k patnácti stupňům, v neděli zaprší. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak volné dny strávit. Před deštěm a sychravým počasím se lidé mohou schovat v brněnském technickém muzeu, kde se koná turnaj v hraní retro počítačových her. Malé i velké fanoušky ilustrovaných příběhů potěší komiksový festival v bývalé brněnské káznici. Sportovci si užijí běžecký závod kolem Pryglu. Na mlsné jazýčky čeká gulášový festival v Novosedlech na Břeclavsku.

Komiksy v káznici

V prostoru bývalé Brněnské káznice na ulici Bratislavská se koná 10. ročník Mezinárodního komiksového festivalu KOMA, Jeho cílem je prezentovat zvláště současnou komiksovou tvorbu. Komiksové iniciativy Komixxx projekt z.s., galerie Šaufenstr a časopis Aargh! spojily své síly a už podesáté představují nejrůznější podoby komiksu a současného umění jako dva provázané světy. Výstavy, živé malování, výtvarné instalace, symposia, filmové projekce, workshopy, komiksový trh, koncerty, divadlo, storytelling.

FOTO: se svolením Festivalu KOMA
čtvrtek 10. října – neděle 13. října, více informací 

Závod Vokolo Pryglu

I letos se uskuteční klasický běžecký závod Vokolo Priglu. Start sobotního závodu bude krátce před jedenáctou hodinou, závodníci vyběhnou ve vlnách. Délka trasy je 14,1 km. Oběhnutí přehrady podle pořadatelů není pro každého, je to osobní výzva.

FOTO: se svolením Vokolo Pryglu
sobota 12. října, více informací 

Víkend herních legend

Technické muzeum v Brně pořádá další ročník herního eventu. Opět se jedná se o celodenní záležitost, na letošním ročníku se mohou lidé těšit na návrat legendárního PAC-MANa, zběsilou akci ve hře Metal Slug, letecké souboje jako pilot ve hře 1943: The battle of Midway. A také na závody proti ostatním hráčům ve hře Need for speed III: Hot Pursuit. V sázce budou opět skvělé ceny nejen z herního světa, hrát se bude o poukazy na hry, příslušenství a hmotné ceny od partnerů turnaje. Součástí turnaje bude i hlasování o nejlepší herní kostým, jehož vítěz bude na konci turnaje odměněn.

FOTO: se svolením TMB
sobota 12. října, více informací 

Soutěž ve vaření guláše

Obec Novosedly na Břeclavsku zve v sobotu na soutěž ve vaření kotlíkových gulášů. Akce se koná na sokolovně v Novosedlech od sobotní půl dvanácté, kdy bude zahájena ochutnávka gulášů.K tanci a poslechu zahraje harmonikář a kytarista Pavel Vintrlík. Dále budou připraveny zákusky z domácí cukrárny, limo, pivo i něco na zahřátí.

FOTO: se svolením obce Novosedly
sobota 12. října, více informací 

Ohodnoť článek

Foto se svolením: Festivalu KOMA, obce Novosedly, TMB, Vokolo Pryglu

Štítky víkend, tipy, festival, komiks, počítač, hry, retro, guláš, běh, závod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na turnaj retro počítačových her nebo komiksový festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.