Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EKOFILM chystá na sobotu v Zoo Brno rodinný den. V neděli přehlídku vítězných filmů

PR článek

V Brně pokračuje o víkendu jubilejní 50. ročník špičkově obsazeného filmového festivalu EKOFILM. Kromě samotné filmové přehlídky ve Velkém Špalíčku a na radnici městské části Brno-střed nabídne sobota i něco speciálně pro rodiny s dětmi. Pokud totiž v sobotu mezi 10 a 16 dorazíte do Zoo Brno budete mít jednak levnější vstup – za symbolických 50 korun – a hlavně si zahradu užijete jinak. Promění se totiž v místo plné dobrodružství a poznání. V Labyrint živlů.

Tak totiž nazvali organizátoři interaktivní hru pro celou rodinu. Účastníci projdou čtyřmi stanovišti představujícími oheň, vodu, vzduch a zemi. Na každém z nich je čeká praktický úkol spojený s daným živlem. Děti se tak hravou formou dozvědí, jak reagovat na přírodní jevy jako sucho, povodně či vichřice, ale také jak pečovat o půdu nebo správně třídit odpad.

Program nabídne i promítání festivalových filmů a inspirativní besedu s cestovatelem a režisérem Petrem Horkým, známým třeba díky filmu "Civilizace – Dobrá zpráva o konci světa". Beseda začne v 11 hodin v přednáškovém sále.

V horní části zoo vyroste "Živelné pódium", kde Česká televize představí protagonisty a ukázky z oblíbeného pořadu Terčin zvířecí svět. Návštěvníci se mohou těšit i na setkání s hvězdnými hosty festivalu. Nechybí ani tradiční komentovaná krmení zvířat, včetně pandy červené a kapybar. Gurmáni ocení ukázku udržitelného vaření s foodblogerkou Anettou Vaculíkovou a prezidentem festivalu Ladislavem Mikem.

Na jednom ze stanovišť si zájemci budou moci zahrát online hru BeeCarbonize, připravenou ve spolupráci s organizací Člověk v tísni, kde budou mít osud planety doslova ve vlastních rukou.

Špičkové filmy zdarma

Filmové projekce probíhají od pátku do neděle ve Velkém Špalíčku a v sále radnice Brno-střed. Vstup na všechny filmy je zdarma, ale organizátoři doporučují rezervovat si vstupenky předem na webu ekofilm.cz. Sobotní večer bude patřit slavnostnímu vyhlášení vítězů EKOFILMu, kde budou oceněny nejlepší snímky festivalu. Právě ty si budou moci diváci vychutnat v jednom pásmu, a to v neděli od 13 hodin.  

Festival přivítá i tvůrce soutěžních snímků, kteří se zúčastní diskuzí po projekcích. Diváci se mohou těšit na Martu Kovářovou s filmem "Jiříkovo vidění", Georgii Krause s dokumentem "Řízená reakce" o revoluci v recyklaci plastů, či Terezu Reichovou s aktuálním snímkem "Žalovat a chránit" o první české klimatické žalobě. Ze zahraničních hostů dorazí například finský režisér Ville Koskinen s filmem o invazivních druzích "Magnifica: nenápadný vetřelec" nebo norská producentka Ageliki Lefkaditou s environmentálním snímkem "Volání norské divočiny".


 

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EKOFILM chystá na sobotu v Zoo Brno rodinný den. V neděli přehlídku vítězných filmů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.