Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kam kráčíš, Brno? Město na festivalu představí novinky chystané v moravské metropoli

PR článek

V jaké fázi se nachází budování městského okruhu? Kdy se otevřou dveře nové multifunkční arény? A jak je na tom Brno s protipovodňovými opatřeními? Odpovědi na tyto a další otázky nabídne festival s názvem Kam kráčíš, Brno? 2024. Ten proběhne od 29. září do 15. listopadu a nabídne výstavu, přednášky nebo procházky po rozvíjejících se lokalitách Brna.

Přednášky o připravenosti Brna na klimatickou změnu nebo dopravě

Festival Kam kráčíš, Brno? nabídne po roce opět velmi pestrý program. Brňanky a Brňané například budou moci v říjnu zavítat na čtyři přednášky odborníků a politiků. Všechny proběhnou v primátorském salonku na Staré radnici a vstup na ně je po registraci zdarma.

Přehledný program festivalu je k dispozici pod tímto odkazem, kde se zájemci mohou registrovat na jednotlivé přednášky či procházky.

Témata jednotlivých přednášek nastiňují jejich názvy. V úterý 1. října proběhne přednáška s názvem Jsme připraveni na změnu klimatu?. Ve čtvrtek 10. října bude následovat večer věnovaný energetice pod názvem Dostatek energie pro každý dům a byt. V úterý 15. října se na dopravu zaměří přednáška Plynule městem i mimo něj a ve čtvrtek 24. října uzavře program setkání s odborníky to s názvem Brno, mekka inovací.

Na nedělních procházkách městem se lidé dozvědí víc o chystaných projektech

V rámci festivalu si zájemci užijí hned čtyři nedělní procházky po rozvíjejících se lokalitách Brna. I na ně je vstup po registraci zdarma.

V neděli 29. září lidé vyrazí na procházku s názvem Trnitá aneb Vstříc nádraží a nové čtvrti. O týden později, 6. října, se koná exkurze s názvem Proměny Svitavy, řeky průmyslníků. 13. října se půjde Od veletrhů po halu, kde návštevníci mimo jiné zjistí, jak pokračuje stavba nové arény. Cyklus procházek vyvrcholí 20. října procházkou s názvem Kampus není konečná.

V Urban centru proběhne výstava

Součástí festivalu bude i výstava v brněnském Urban centru, informačním centru rozvojových projektů města, které sídlí na Staré radnici. Lidé se do něj dostanou vchodem z ulice Mečová nebo přes nádvoří ze Zelného trhu.

Urban centrum slouží lidem, kteří se zajímají o rozvoj a budoucí podobu Brna a nabízí nejen výstavy, ale také besedy nebo prezentace o strategických městských projektech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MMB

Štítky kultura, festival, doprava, inovace, klima, Kam kráčíš, 2024, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam kráčíš, Brno? Město na festivalu představí novinky chystané v moravské metropoli  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.