Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Pálavské vinobraní navštíví 50 tisíc lidí. Chantal Poullain z osobních důvodů odmítla tradiční roli královny

Královnu Žofii - manželku krále Václava IV. - bude letos na Pálavském vinobraní v Mikulově poprvé představovat herečka Alena Antalová. Více než deset let byla s touto rolí spjatá herečka Chantal Poullain, která však letos hraní královny z osobních důvodů odmítla. Uvedl to v tiskové zprávě mluvčí městské firmy Mikulovská rozvojová Dominik Ryšánek. Slavnosti vína začnou 6. září a potrvají tři dny. Pořadatelé očekávají účast okolo 50 tisíc návštěvníků.

Organizátoři řešili, zda roli vůbec obsazovat

„Dlouho jsme váhali, zda pozici vůbec obsadit. Jsem však moc ráda, že se nám podařilo pro letošní ročník najít královnu, která zcela jistě splní svoji roli na výbornou," uvedla ředitelka vinobraní Petra Bakó. Královna společně s králem a jejich družinou budou v sobotu v čele průvodu městem a poté v mikulovském amfiteátru slavnostně zahájí sobotní program. V pátek večer přijede do Mikulova na náměstí pouze král se svoji družinou.

Na pódiu se od pátku vystřídají hudební kapely a zpěváci jako Jiří Korn, Vesna, Wohnout nebo MIG 21. Představí se také řada folklórních a cimbálových muzik. Návštěvníci budou moci degustovat z téměř 700 vzorků vín. „Popovídat si o víně mohou zájemci také v Gajdošově sále na zámku, kde se v sobotu odpoledne uskuteční panelová diskuze s osobnostmi, jako je například kardiochirurg Jan Pirk," řekla produkční Irma Konešová. Kapucínská ulice se promění ve vinařské městečko s nabídkou 23 vinařů a kulturním programem.

Střed Mikulova a okolní ulice u amfiteátru se kvůli festivalu uzavřou

Vzhledem k velkému počtu návštěvníků pořadatelé doporučují, aby svá auta nechali na jednom z několika záchytných parkovišť. Střed města a okolní ulice u amfiteátru se kvůli festivalu uzavřou a k dispozici bude kyvadlová autobusová doprava. Vstupenky si zájemci mohou výhodněji koupit jak na webu festivalu, tak na místě. Pořadatelé doporučují lidem využít při cestě do Mikulova raději veřejnou dopravu, v době konání budou jezdit posílené spoje.

Druhé největší vinobraní na jižní Moravě se letos koná v Mikulově o týden dříve než největší Znojemské historické vinobraní. V některých letech se termíny kryjí, letos mohou nadšenci navštívit v případě zájmu obě akce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Pálavské vinobraní v Mikulově

Štítky vinobraní, zábava, víno, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pálavské vinobraní navštíví 50 tisíc lidí. Chantal Poullain z osobních důvodů odmítla tradiční roli královny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.