Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aqualand slaví 11. narozeniny, pořádá šampionát maskotů, vystoupí kapela Slza

PR článek

Aqualand Moravia oslaví v sobotu 3. srpna 2024 své jedenácté narozeniny. Na narozeninové celodenní párty si pro návštěvníky připravil roztančení od české popové skupiny Slza či obří sraz maskotů. Na jednom místě pod Pálavou se tak potkají například lední medvědi z brněnské Komety, pejsek Delfík od jihomoravských záchranářů, lišák Foxík od brněnských strážníků či žlutý pták Emil od Nadačního fondu Emil. Maskot Aqualandu Moravia, kterým je tučňák Eda, na svém letním srazu potká také tučňáka Johana, který patří do týmu Českého antarktického nadačního fondu. Dorazí také hraví maskoti ze Slovenska. 

Aqualand Moravia plánuje na víkend nabitý den pro své návštěvníky. Při příležitosti oslav svých 11. narozenin pozval mezi tobogány oblíbené maskoty z jižní Moravy, ale i například ze sousedního Slovenska. A i oni si s dětmi zasportují, však tématem letošního léta pod Pálavou je právě sport. Šampionát maskotů startuje v jedenáct hodin dopoledne. „Sraz maskotů pořádáme poprvé a moc se těšíme, že se v jeden čas na jednom místě setká několik hravých stvoření v lidské velikosti. Maskoti zkrátka nejen ke sportu patří. A tak se sportovního klání zúčastní i oni. Mezi tobogány dorazí například lední medvědi z brněnské Komety, pejsek Delfík od jihomoravských záchranářů, lišák Foxík od brněnských strážníků či žlutý pták Emil od Nadačního fondu Emil. Náš tučňák Eda získá parťáka tučňáka Johana, který patří do týmu Českého antarktického nadačního fondu. Dorazí také hraví maskoti ze Slovenska. 11 hodin dopoledne se u venkovního bazénu s výhledem na Pálavu odehraje velký šampionát maskotů – čeká je člunkový běh,“ popisuje program marketingový manažer Aqualandu Moravia Tomáš Svoboda. 

Šampionát maskotů, sportování či velkolepé vystoupení skupiny Slza

Kromě netradičního šampionátu maskotů Aqualand Moravia chystá pohyb i pro návštěvníky. Těšit se lze za tanec a cvičení ve vodě, rovněž také na další vodní sporty. Děti se vyřádí nejen na atrakcích, ale také na pěnové párty, jež vypukne v 15:00 hodin. O hudební zážitek a tanec mezi tobogány se postará česká skupina Slza, která vystoupí v 16:00 hodin. Ještě před nimi však návštěvníci uslyší naživo novou verzi  hymny Aqualandu Moravia v podání kapely Jasno. A u venkovního bazénu Riviéra bude s návštěvníky odpoledne tančit i tučňák Eda, který už bude mít po svém šampionátu. 

Zatím úspěšná letní sezóna, hlásí čísla Aqualandu Moravia

Aqualand Moravia se tradičně s oslavou narozenin překlápí do druhé poloviny letní sezóny. A zatím hlásí srovnatelná čísla s loňským rokem. „Návštěvnost ke konci července je srovnatelná s rekordním rokem 2023, kdy k nám zamířilo za oba prázdninové měsíce více než 250 tisíc návštěvníků. To je podíl na celkové roční návštěvnosti až kolem 30 %. Letošní červenec lze ale rozdělit na dvě části – návštěvnicky slabší a silnější – tou slabší byl určitě jeho začátek, tedy mezi 1. a 10. červencem. Naopak od té doby evidujeme významné zvyšování zájmu a dohnali jsme tak ztrátu oproti loňsku v prvních deseti dnech července.  I letos očekáváme, že srpen bude, stejně jako tomu bylo každý rok od otevření v roce 2013, nejnavštěvovanějším měsícem v roce,“ komentuje ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký. Současně aquapark pod Pálavou očekává, že na návštěvnost v srpnu bude mít jako dříve významný podíl návrat českých turistů ze zahraničních dovolených i dětí z letních táborů.

Tématem letošní letní sezóny je sportování. V srpnu se mohou lidé těšit ještě na dvě víkendové události – 17. srpna se odehraje den v duchu basketbalu. V tento den v aquaparku vystoupí také extraligoví basketbalisté. Rozloučení se s letní sezónou pak připadne na 31. srpna, kdy se chystá i velké finále celoletních sportovních soutěží. 

Sraz maskotů 3. srpna – seznam účastníků

  • Aqualand Moravia / tučňák Eda 
  • KFC / Colonel Sanders
  • Kometa Brno / lední medvědi 
  • Nadační fond Emil / pták Emil 
  • Trinity hotel Senec, Sitno a Atrium / Čľupko, Vlnka, Kopko, Svetluška, Skalko a Ozvenka
  • Aquapark Senec / hrošík Paul 
  • Záchranáři JMK / pejsek Delfík  
  • Český antarktický nadační fond / tučňák Johan 
  • Městská policie Brno / lišák Foxík 

Narozeninový program 3. srpna :

  • 10:00 – AQUACLUBDANCE (RIVIÉRA)
  • 10:30 – AQUAGYM (RIVIÉRA)
  • 11:00 – ŠAMPIONÁT MASKOTŮ (RIVIÉRA)
  • 11:45 – VODNÍ SPORTY NA RIVIÉŘE / CELOLETNÍ SOUTĚŽ (FUN&SWIM)
  • 13:00 – DĚTSKÁ SOUTĚŽ (BABY LAKE POOL) / SPORTOVNÍ KVÍZ (RIVIÉRA)
  • 14:00 – KAPELA JASNO S NOVOU HYMNOU AQUALANDU MORAVIA
  • 15:00 – PĚNOVÁ PÁRTY V NOVÉM AREÁLU
  • 15:30 – AQUAPARTY S TUČŇÁKEM EDOU/ AQUAZUMBA (RIVIÉRA)
  • 16:00 – KONCERT KAPELY SLZA
  • 17:30 – AQUACLUBDANCE (RIVIÉRA)
Aqualand Moravia je nejmodernějším a největším aquaparkem v České republice. Podle aktuálního žebříčku agentury CzechTourism je nejnavštěvovanějším turistickým místem v Jihomoravském kraji, a  podle žebříčku Kirmes Park 9. nejnavštěvovanějším aquaparkem v celé Evropě. Během běžného provozu aquapark navštíví ročně více než 800 tisíc lidí, polovinu návštěvnosti tvoří rodiny s dětmi. Děti i dospělí se mohou vyřádit až na 40 vnitřních a venkovních tobogánech, skluzavkách a dalších atrakcích s celkovou délkou 2 km. Ve venkovní části areálu je od roku 2020 novinkou klidná řeka s dětským vodním světem a atrakcí High Five, která jede i do kopce. Nejbližší tobogán tohoto typu se nachází na Kanárských ostrovech. Celoročně jsou otevřeny například atrakce U-Wave, Supercrater nebo Yellow Crash. Aqualand Moravia nabízí celkem 16 bazénů s vodní plochou 3000 m2, některé s využitím vody z místního termálního vrtu. V roce 2023 otevřel dětský vodní bazén Tutti Frutti se třemi tobogány a skluzavkami. K dispozici jsou rozsáhlé wellness zóny Forum Romanum a Pálava, Imperium Restaurant a Coffeeland. Součástí je také pár kroků vzdálený hotel Aqualand Inn. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aqualand slaví 11. narozeniny, pořádá šampionát maskotů, vystoupí kapela Slza  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.