Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Na Pop Messe přišlo osm tisíc lidí. Příští ročník bude opět na velodromu

Festival Pop Messe ve čtvrtém ročníku zaznamenal dosavadní rekord v návštěvnosti. Přilákal předběžným odhadem 8000 lidí, řekl za organizátory Jiří Sedlák. Festival začal ve čtvrtek, kdy koncertovaly hvězdy elektronické hudby GusGus z Islandu a Leftfield z Británie, skončil v noci na neděli, program na hlavní scéně završila belgická zpěvačka Charlotte Adigéryová s producentem Bolisem Pupulem.

Organizátoři jsou s novým areálem spokojení

Přehlídka současného popu, rapu, elektronické hudby a nezávislé scény letos poprvé trvala tři dny. Po třech ročnících za Lužánkami se také festival přestěhoval na velodrom u brněnského výstaviště. „Jsme spokojeni s novým areálem, jeho různorodostí," uvedl Sedlák.

Hrálo se na pěti scénách na velodromu i výstavišti. Doprovodný program byl v kině a konferenčním sále sousedního hotelu.

FOTOGALERIE: Na brněnském velodromu proběhl festival Pop Messe. Podívejte se na fotky

Hudební interpreti z několika zemí, ale i z domácí scény od čtvrtečního odpoledne baví návštěvníky brněnského festivalu Pop Messe, který až do neděle probíhá v areálu velodromu. Tam se festival přesunul po několika ročnících v areálu za Lužánkami. V...

Návštěvníky osvěžoval kropicí vůz

Ve čtvrtek i pátek festivalu přálo počasí. V neděli návštěvníky trápilo vedro, maximální teploty v Jihomoravském kraji se podle pracovníků brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu pohybovaly mezi 32 a téměř 35 stupni Celsia.

Na velodrom tak kvůli osvěžení vyjely kropicí vozy, které si rychle získaly značné množství fanoušků, a to i díky duze, která se za nimi ve slunečním svitu vytvářela. Jedna z hvězd podvečerního programu, londýnská hudebnice s pakistánskými kořeny Nabihah Iqbalová, se publika ptala, zda jsou léta v Česku vždy tak horká.

Příští rok bude Pop Messe opět na velodromu

Českou scénu dnes na festivalu reprezentovala například Lenka Dusilová s kapelou, digitální písničkář Mat213 nebo kapela Dukla. Program zpestřila cyklojízda z centra města na ovál velodromu, jeden z nejstarších na světě.

Organizátoři už také začali prodávat vstupenky na příští rok. „A můžeme už potvrdit, že se příští rok bude festival konat jako třídenní opět na Velodromu v termínu 24. až 26. července 2025," doplnil Sedlák.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Filip Gorba

Štítky pop, hudba, festival, Pop Messe, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pop Messe přišlo osm tisíc lidí. Příští ročník bude opět na velodromu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.