Počasí dnes33 °C, zítra33 °C
Úterý 3. září 2024  |  Svátek má Bronislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Podívat se na dračí lodě nebo poznávat prehistorický život

Třetí červencový víkend ručičky teploměrů vyšplhají ke dvaatřiceti stupňům a sluneční paprsky budou ostré. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Historické nadšence bude zajímat kotvení repliky římské lodi Danuvina Alacris v Pasohlávkách, děti i dospělé potěší dračí lodě v Pavlově. V Mikulově se uskuteční prodejní výstava terarijních zvířat a kaktusů, v Lednici si připravili expozici zaměřenou na život v prehistorických dobách.

Dračí lodě na Dyji

Na Pálavu v sobotu dojedou závodníci na dračích lodích. Utkají se v závodech na dvě stě metrů a jeden kilometr. Po slavnostním vyhlášení vítězů bude následovat dračí party. Pro diváky bude připravená také degustace vína.

FOTO: Dragon boat sport
pátek 19. července – sobota 20. července, více informací 

Prehistorický život v Lednici

Chcete vědět, jak vypadají obyvatelé prehistorických moří a jak ovlivňují chuť vína? Hodně zajímavého se dozvíte v barokní krápníkové jeskyni na státním zámku v Lednici. Výstava cílí na život v prehistorických dobách v oblasti dnešního Lednicko-valtického areálu a nejjižnější části dnešní jižní Moravy. Ukazuje život v dávných mořích prostřednictvím úžasných zkamenělin.

FOTO: Zámek Lednice
od čtvrtka 4. července, více informací 

Loď starých Římanů

Danuvina Alacris, věrná replika římské patrolovací lodi, bude letos jedinečnou atrakcí Návštěvnického centra Mušov – Brána do Římské říše. Repliku lodi typu lusoria podle originálních archeologických nálezů postavili profesionálové v roce 2022. Na Mušově bude kotvit od 19. července do 5. září 2024.

FOTO: Brána do Římské říše
od pátku 19. července, více informací

Palmy u plazi na prodej

Nejen milovníci terarijních zvířat a kaktusů mají možnost navštívit již tradiční letní prodejní výstavu terarijních zvířat a kaktusů, která proběhne od konce června do konce srpna do chovatelské haly v Mikulově. K vidění bude zastoupení fauny a flóry z celého světa. Součástí bude také poradenská činnost pro chovatele.

FOTO: Mikulovsko
celé letní prázdniny, více informací 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dragon boat sport, zámek Lednice, Brána do Římské říše, Mikulovsko

Štítky víkend, kultura. loď, historie, zvířata, palmy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Podívat se na dračí lodě nebo poznávat prehistorický život  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.