Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na sraz veteránů nebo do balónkového bludiště

Posední červnový víkend ručičky teploměrů vyšplhají ke třiceti i stupňům, sluníčko v sobotu vykoukne zpoza mraků, neděle ale bude upršená. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Na začátku prázdnin si děti užijí největší balónkové bludiště na světě. Milovníky aut potěší festival veteránů, botanické nadšence zase výstava lilií, zájemce o historii výstava o životě olomouckého biskupa a kardinála Františka Dietrichsteina.

Výstava o životě kardinála v Mikulově

Letos uplyne pomyslných čtyři sta let od založení pro Mikulov typických církevních institucí a staveb, jako je komplex Svatého kopečku, loretánské kaple a Význačné kolegiátní kapituly. Jednotlivá témata zpracovali odborní pracovníci. Výstava připomene působení a zakladatelskou činnost knížete, olomouckého biskupa a kardinála Františka Dietrichsteina v Mikulově.

FOTO: Město Mikulov
od pátku 28. června, více informací 

Veterány ve Slavkově

Téměř tisícovka historických vozidel a motocyklů opět míří do Slavkova. Tradiční akce láká nejen na ojedinělou přehlídku historických vozů, motorek, traktorů, bicyklů, ale také na dobovou atmosféru. Zámecký park zkrášlí například prvorepublikové dámy, mezi auty.

FOTO: Veteranfest
sobota 29. června, více informací 

Balónkové bludiště

Na letošní prázdniny v Brně postaví největší balónkové bludiště, které kdy na světě bylo. V prostoru obchodního centra Dornych vznikne prostor o velikosti 2 500 metrů čtverečních, který naplní přes 150 tisíc balónů. Bludiště v sobě bude mít balónkové sochy, které vám pomohou s orientací, bude ozvučené a nasvětlené.

FOTO: Balónkář
sobota 29. června – neděle 30. června, více informací

Výstava lilií

SZO Českého zahrádkářského svazu Brno Lilium ve spolupráci s Benediktinským opatstvím Rajhrad zve všechny milovníky květin na ukázku pěstitelských úspěchů nejlepších šlechtitelů lilií v Češku. Milovníci květin se mohou těšit na výstavu jednotlivých nových i starších odrůd lilií i jejich aranžmá.

FOTO: Lilium Brno
od soboty 29. června, více informací 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Mikulov, Veteranfest, Balónkář, Lilium Brno

Štítky víkend, festival, veterán, auto, děti, balónek, prázdniny, výstava, květiny, lilie, Brno, Mikulov, Rajhrad, Slavkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na sraz veteránů nebo do balónkového bludiště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.