Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Nejlepší ohňostroj letos předvedl tým z Rakouska, rozhodla porota

Vítězem hlavní mezinárodní ceny Ignis Bunensis se podle hlasování odborné poroty stali rakouští ohňostrůjci Pyrovision. Cenu získali za umělecký ohňostroj s názvem Přátelství, který odpálili tuto středu. Rakušané si do domovského Salzburgu odvážejí také cenu za nejlepší hudbu.

Celosvětově úspěšný rakouský tým Pyrovision letos získal ocenění za nejlepší ohňostrojné vystoupení. Pyrotechnickou show předvedli tuto středu a vystoupením uzavřeli letošní ročník festivalu Ignis Bunensis. Rakušané v loňském roce zvítězili například na prestižním festivalu v Hannoveru a v posledním období získali ocenění také na festivalech v Cannes, Monaku, Španělsku nebo v Číně.

Tématem vystoupení bylo přátelství. „Přátelství v časech, které nejsou vždy snadné. Společně bojovat, smát se nebo plakat, bezpodmínečná pomoc. Opravdové přátelství se nedá koupit, je třeba si ho zasloužit,“ zní oficiální popis vystoupení.

V Brně opět odpálí ohňostroje. Festival letos připomene dvacáté výročí vstupu Česka do Evropské unie

Lidé v Brně se mohou těšit na již tradiční přehlídku ohňostrojů. Sedmadvacátý ročník akce Ignis Brunensis, která do jihomoravské metropole láká tisíce návštěvníků, sází na barevná představení pyrotechnických týmů i synchronizovaných dronů, kterých...

Pořadatelé kromě hlavní ceny udělili další. Rakušané si do domovského Salzburgu odvážejí také cenu za nejlepší hudbu. Cenu producenta pod garancí primátorky města za nejlepší ohňostrojné zpracování skladby Chariots of Fire získal tým Flash Barrandov SFX. 

Soutěžní týmy mohou za letošní ročník získat ještě jedno ocenění. „Cena diváků bude vyhlášena v pátek večer po ukončení facebookového hlasování,“ doplnil za pořadatele Ondřej Morávek. Organizátoři také oznámili další termín konání festivalu, osmadvacátý ročník se uskuteční od 31. května do 25. června 2025.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ignis Brunensis

Štítky ohňostroje, drony, festival, soutěž, Ignis Brunensis, Prýgl, Brněnská přehrada, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší ohňostroj letos předvedl tým z Rakouska, rozhodla porota  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.