Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prvotřídní jazz ovládne nádvoří Staré radnice. Zahrají známé osobnosti i studenti. Vstup je zdarma

PR článek

Nádvoří brněnské Staré radnice se 20. a 21. června rozezní prvotřídním jazzem. Zahrají jak etablované osobnosti domácí scény, tak i studenti uměleckých škol pod vedením svých pedagogů. Na obou dnech se podílí buď jako spolupořadatel nebo pořadatel festival JazzFestBrno a vstupné je na obě akce zdarma.

V první den, 20. června, zde od 15 hodin proběhne v krásném historickém prostředí brněnská část desátého ročníku Jazzového nádvoří. Na akci iniciované jazzovými katedrami pražské HAMU a brněnské JAMU své umění ukáží rytmický ansámbl HAMU pod vedením Jiřího Slavíka a další studentské kapely pod vedením osobností jako Jaromír Honzák, Luboš Soukup nebo Jiří Levíček.

O den později, 21. června, zde zakončí jazzovou party pod otevřeným nebem první část letošní sezóny festival JazzFestBrno akcí nazvanou JazzFestBrno pod širákem. Od 17 hodin se zde vystřídá pět špičkových domácích ansámblů - Ondřej Štveráček Double Drums Quintet, E Converso, Cyrille Oswald & The Survivors a večer zakončí uznávaný trumpetista Lukáš Oravec se svým big bandem.

Mezinárodní hudební festival JazzFestBrno bude pokračovat také na podzim. Do Brna přijedou taková jména jako Al Di Meola nebo Kamasi Washington. Skladatel a multiinstrumentalista Jiří Slavík s devítičlenným souborem Polka-boys představí v rámci projektu Polkatime radikální úpravy polky a bude také pokračovat klubová řada Club Life v prostředí Cabaretu des Péchés, tentokrát se zpěvákem José Jamesem a dvojkoncertem předních formací domácího jazzu - Robert Balzar Trio a Matej Benko Quintet. Vstupenky jsou již v prodeji na jazzfestbrno.cz, kde také zájemci najdou více informací.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvotřídní jazz ovládne nádvoří Staré radnice. Zahrají známé osobnosti i studenti. Vstup je zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.