Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Centrem jihomoravské metropole projela kolona veteránů. Vozidla zamířila na jih města

Centrem Brna projel zástup historických vozidel. Lidé na náměstí Svobody a v přilehlých ulicích obdivovali dvacítku veteránů. Automobiloví nadšenci nadšeně pozorovali legendární vozy značek Škoda a Tatra z první poloviny minulého století. Auta míří na jih města, kde oživí oslavy dětského dne.

Pracovníci Technického muzea v Brně uspořádali již šestý ročník akce Muzeum v pohybu.  Z areálu depozitáře v Brně-Řečkovicích vyjela i letos kolona historických vozidel z muzejních sbírek. Návštěvníci centra Brna viděli více než dvacet historických vozů projíždějících náměstím Svobody a přilehlými ulicemi.

Diváky potěšil například osobní automobil Z 9 z let 1930–1932, který vyráběl podnik Zbrojovka Brno, či první československý sériově vyráběný automobil Z 4 s pohonem předních kol. Dále se představila Škoda Spartak, MTX roadster nebo luxusní automobil z konce 20. století Tatra 700. Nechyběly ani hasičské či vyprošťovací vozy.

„Na náměstí Svobody dorazí kolem půl čtvrté. Po příjezdu na náměstí vozidla provedou celkem dva průjezdy centrem města, tedy na náměstí se ukáží celkem třikrát, zastavovat zde však nebudou. Kolem čtrnácté hodiny se kolona vydá směr Brno-Komárov. V areálu Hněvkovského se historická vozidla zúčastní Jihobrněnského dětského dne. V sedmnáct hodin zamíří kolona opět do depozitáře TMB v Brně-Řečkovicích,“ popsali průběh akce na webu její pořadatelé.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky TMB, muzeum, veterán, auto, den dětí, Škoda, Tatra, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Centrem jihomoravské metropole projela kolona veteránů. Vozidla zamířila na jih města  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.