Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

VIDEO: Centrem Brna prošli lidé, kteří oslavovali indického boha Krišnu. Doprovázel je obrovský nazdobený vůz

Nepřehlédnutelným průvodem lidé v jihomoravské metropoli zahájili tradiční indický festival Ratha-Yatra. V čele s obrovským nazdobeným vozem došli od sochy Jošta na Moravském náměstí k hlavnímu nádraží a neodradil je ani vydatný déšť. Festival má na programu indickou hudbu, chrámový tanec, divadlo, výstavy i prodejní stánky.

„Hare Krišna, Hare Krišna,“ ozývalo se dnes z centra jihomoravské metropole, kde začal indický festival Ratha-Yatra zaměřený na duchovno. Lidé v tradičních oranžových oděvech vyrazili od sochy Jošta na Moraváku směrem k hlavnímu nádraží, neodradilo je ani nepříznivé počasí. Doprovázel je veliký zdobený vůz vyobrazující modlitební chrám. Zpívali a pohupovali se v rytmu hudby.

Duchovní takto oslavovali Krišnu, který je podle védské tradice Nejvyšší Bůh, ze kterého vše pochází, a který všemu vládne. „Na voze se povezou Božstva Nejvyššího Pána Šrí Kršny v jeho podobě Džagannátha, Baladéva a Subhadry,“ popsali organizátoři akce.

Festival má na programu indickou hudbu, chrámový tanec, divadlo, výstavy i prodejní stánky. Ve festivalovém městečku na Moravském náměstí také mohou lidé zdarma ochutnat tradiční vegetariánské jídlo.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky Hare Krišna, festival, Indie, náboženství, průvod, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Centrem Brna prošli lidé, kteří oslavovali indického boha Krišnu. Doprovázel je obrovský nazdobený vůz  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.