Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pop Messe se nemůže vrátit za Lužánky, proběhne na Velodromu. Organizátoři představili kulisy akce

Brněnský Velodrom bude hostit hudební festival Pop Messe, který je zaměřený na pop, rap, elektronickou hudbu a indie scénu. V areálu s nejstarší fungující cyklistickou dráhou svého druhu na světě proběhne festival od 25. do 27. července. První ročník festivalu Pop Messe se konal v roce 2022 na stadionu Za Lužánkami, o rok později proběhl kvůli nepříznivému statickému posudku jen v jeho blízkosti. Organizátoři se tak rozhodli uspořádat festival na brněnském Velodromu, který má návštěvníkům opět připomenout právě atmosféru ikonického stadionu Za Lužánkami.

Pop Messe nově na Velodromu

Dnes dopoledne proběhla v areálu brněnského Velodromu tisková konference, na které organizátoři představili nejen místo, kde festival proběhne, ale také nastínili jeho dramaturgickou podobu. Festival nabídne celkem sedm nejen hudebních scén.

„Jsme na Velodromu a dohodli jsme se i s přilehlými lokalitami BVV a pavilonem E, které hodláme využít pro letošní ročník festivalu. Ve čtvrtek začneme na třech stageích, a to zde v areálu a v klubu Enter, který se nachází v budově přilehlé k tribuně Velodromu. V pátek a v sobotu se festival rozšíří i o areál BVV, kde by měla být v interiéru postavená stage věnovaná klubové hudbě. Před pavilonem E by měla stát malá DJ stage,“ vysvětlil umělecký ředitel festivalu Tomáš Kelar.

Festival láká víc mimobrněnské návštěvníky

Festival je zaměřený z velké části na mimobrněnské návštěvníky, kterým nabízí propojení s brněnskými turistickými cíli i mezinárodní konferenci. Umožní jim zakoupit si takzvaný ÖFF MÅSSE BRNOPASS. Ten držitelům poskytne brněnskou MHD zdarma, ale také slevy nebo volné vstupy do městských turistických cílů jakými jsou například Vodojemy Žlutý kopec, vila Stassni nebo koupaliště Riviera.

Předchozí ročníky navštívilo podle organizátorů zhruba deset procent návštěvníků ze zahraničí, čtyřicet procent domácích a zhruba padesát procent návštěvníků dorazilo z ostatních míst České republiky. „Je to unikát, na Pop Messe většina lidí přijíždí. Kampaň možná z dvaceti procent míří na Brno, zbytek působí celostátně nebo i do zahraničí,“ popsal Tomáš Kelar.

Headlinery budou britští Leftfield

Pop Messe nabízí primárně vystoupení současných hudebních interpretů. Největšími hvězdami jsou členové britského elektronického hudebního projektu z Londýna Leftfield. Z Islandu dorazí hudební duo Kiasmos a elektronická hudební skupina GusGus, z Belgie zpěvák Warhaus.

České hudební vody budou reprezentovat Bert & Friends, František Skála, Rohony nebo Mucha. Celkem má podle organizátorů vystoupit zhruba sedmdesát interpretů.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Spisar

Štítky Pop Messe, festival, akce, Velodrom, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pop Messe se nemůže vrátit za Lužánky, proběhne na Velodromu. Organizátoři představili kulisy akce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.