Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnská legenda Helmutova Stříkačka slaví čtyřicet let. Vydává první živé album

Brněnská rocková kapela Helmutova Stříkačka slaví 40 let existence prvním živým albem. Nahrávka nazvaná Kabaret 40 vychází na vinylu, digitálně ve formátu mp3 a na streamovacích platformách. Vznikla v brněnském Kabinetu múz, koncert zaznamenala také Česká televize, oznámil novinářům Přemysl Štěpánek z vydavatelství Indies Scope.

„Nahrávka neobsahuje žádné nové skladby, naopak na desce určitě nechybí největší hity, jakými jsou skladby Helmut v léčebně, Helmut se nudí, Helmut v ZOO, Ovoce a zelenina," uvedl zpěvák a zakládající člen Robert Staniczek. „Písničky mají nový kabát, což si mohou skalní posluchači porovnat s původními nahrávkami," doplnil Staniczek.

Obal LP desky s výtvarnou nadsázkou zobrazuje současnou sestavu v kabaretní stylizaci. „Vnitřek provede 40 lety existence kapely, připomene některé muzikanty, co kapelou prošli, nabídne první plakát a vše doplní texty s akordy," uvedl Staniczek.

Křest desky se uskuteční 1. června v Brně. Od dubna do června kapela zavítá také do Třebíče, Uherského Hradiště nebo Prahy.

Skupinu Helmutova Stříkačka založil Staniczek na gymnáziu z recese v roce 1984. Debutová deska Helmut a Hilda vyšla v roce 1991, další nahrávky následovaly v letech 1993 a 2005. Sestava se opakovaně měnila.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytla Helmutova Stříkačka

Štítky Helmutova Stříkačka, pop, hudba, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská legenda Helmutova Stříkačka slaví čtyřicet let. Vydává první živé album  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.