Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? K rozkvetlým mandloním nebo do vodní elektrárny

Na čtvrtý březnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy kolem deseti stupňů, oba dny se ale nad městem proženou přeháňky. Brněnská Drbna opět přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Zvědavce přivítají vodohospodáři u vodní elektrárny na Prýglu, otevřou se také záhadné vodojemy na Žlutém kopci. Celá rodina může vyrazit do mandloňových sadů nebo na zahájení sezony ve slavkovském zámku Austerlitz.

Prohlídka vodní elektrárny

Malá vodní elektrárna na populární Brněnské přehradě, která vyrábí bezemisní energii už více než osmdesát let, se jednorázově otevře registrovaným návštěvníkům. Dětem i dospělým pracovníci předvedou, jak celý sytém funguje. Stane se tak u příležitosti Mezinárodního dne vody.

FOTO: ČEZ
sobota 23. března, více informací

Mysteriózní podzemní památka

Na mezinárodní den vody lákají také brněnské vodojemy na Žlutém kopci. Památka otevře rozsahu otevřou mysteriózní Vodojemy Žlutý kopec v Brně, tedy všechny tři nádrže i s návštěvnickým centrem a revitalizovaným parkem. Ve dvou cihlových vodojemech návštěvníci spatří díla z festivalu PROTOTYP, ve třetím betonovém uvidí speciální instalaci s názvem Critical Level od Jiřího Suchánka a Petra Bradáčka.

FOTO: Tomáš Hřivnák
od pátku 22. března, více informací

Desítky rozkvetlých mandloní

Zájemci si mohou zajet do Hustopečí a pokochat se, jak kvete největší mandloňový sad ve střední Evropě. Samozřejmostí bude také bohatý kulturní program, gurmánské mandlové speciality na náměstí, otevřené sklepy a krásný výhled z Mandloňové rozhledny.

FOTO: Slavnosti mandloní
sobota 23. března, více informací

Zahájení zámecké sezony

Zámek ve Slavkově otevře své brány prvním návštěvníkům v sobotu ráno a navštívit bude možno klasické okruhy Historické sály, Historické salónky nebo výstavu Musaion, která vznikla při příležitosti 100 let výročí od založení muzea ve Slavkově u Brna. Proběhne také zahajovací ceremoniál a vyhlášení vítěze výtvarné soutěže pro žáky školou povinné.

FOTO: Zámek Slavkov
sobota 23. března, více informací

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČEZ, Zámek Slavkov, Slavnosti mandloní, Tomáš Hřivnák

Štítky víkend, elektrárna, zámek, vodojemy, mandloně, Brno, Hustopeče, Slavkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? K rozkvetlým mandloním nebo do vodní elektrárny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.