Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na festival burgerů nebo do pohádkové jeskyně

První březnový víkend meteorologové slibují na jihu Moravy nadprůměrné teploty, ručičky teploměrů se vyšplhají až k patnácti stupňům. Brněnská Drbna opět přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Na gurmány čekají rybí hody nebo festival burgerů. Děti si užijí pohádkovou prohlídku Punkevní jeskyně nebo opečené buřty ze zimního táboráku. Na technologické nadšence potěší den s roboty.

Kostýmované prohlídky Punkevních jeskyní

Pohádkami ožijí Punkevní jeskyně v Moravském krasu. Na návštěvníky, nejmenší i jejich rodiče či prarodiče, čekají nejrůznější postavičky. Průvodci na den vymění firemní bundy za stylové převleky a zábavně-vzdělávací formou provedou všechny zájemce jeskyněmi.

FOTO: Správa jeskyní ČR
sobota 2. března 2024, více informací

Poslední zimní táborák

Brněnské Řečkovice lákají na výlet s cílem, s opečením buřta nad ohněm. Děti i dospělí si užijí poslední zimní táborák. Pořadatelé upozorňují, že není špatného počasí, jen špatného oblečení. Zájemci si mohou popovídat s přáteli u táboráku, opéct špekáčky, popít svařák nebo grog.  Mohou se projít po lese i s naučnou stezkou.

FOTO: Kudy z nudy
sobota 2. března 2024, více informací

Festival burgerů na výstavišti

Do Brna se sjedou milovníci motorek a dobrého jídla. Na brněnské výstaviště se sjede padesát prodejců a kuchařů, nabídnou největší výběr burgerů, které ve střední Evropě kdy kdo dostal pod jednu střechu. Veletrh Motosalon na brněnském výstavišti doplní majestátní Burger Festival Arena.

FOTO: BVV
čtvrtek 29. února - neděle 3. března 2024, více informací

Rybí hody ve mlýně

Mlynářská restaurace Bukovanského mlýna návštěvníky zve na tradiční gastronomickou akci zaměřenou na pokrmy z čerstvých ryb moravských rybníků a řek. Pro milovníky sladkého připravují například patent plněný povidly a mákem a další sladké dobroty místní kuchyně. K rybím specialitám mohou lidé ochutnat také lahodná moravská vína.

FOTO: Bukovanský mlýn
pátek 1. března 2024 - neděle 3 března 2024, více informací

Setkání s roboty

V zábavním centru VIDA! připravili program pro fanoušky robotů. Zájemci si mohou naprogramovat vlastního robota, popovídat si s ním nebo zjistit, jak funguje umělá inteligence a kde všude se s ní setkáváme. 

FOTO: VIDA!
sobota 2. března 2024, více informací

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa jeskyní ČR, Kudy z Nudy, BVV, Bukovanský mlýn, VIDA!

Štítky víkend, festival, burger, ryby, Punkevní jeskyně, VIDA!, táborák, Brno, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na festival burgerů nebo do pohádkové jeskyně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.