Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na výstavu papírových modelů nebo do ledové řeky

Jih Moravy podle meteorologů o víkendu čeká příjemných deset stupňů a lehký déšť. Brněnská Drbna opět přináší pravidelnou várku tipů, kde si užít volné dny. Malé i velké potěší výstava modelů z papíru nebo prohlídka kvetoucích keřů na zámku. Děti si užijí pohádkový karneval s maskami, na dospělé čeká návrat do historie nebo veletrh módy. Sportovce potěší setkání amatérských otužilců.

Auta i hrady z papíru

Děti i dospělí jsou vítáni na mezinárodní výstavě a soutěži Papírové Království. Ta se uskuteční již po čtyřiadvacáté ve Středisku volného času Lužánky. K vidění budou propracované modely hradů, zámků a jiné architektury. Zaujmou také modely postaviček, techniky, letadel, lodí i celých vesnic a měst.

FOTO: Papírové modely
sobota 17. února 2024, více informací

Setkání otužilců

Soutěživé duše i amatérští odvážlivci skočí do ledové řeky Svratky v Židlochovicích na Brněnsku. Utkají se v soutěži Svratecký skřivan, známý ranní ptáček symbolizuje konec únavné zimy a probuzení k životu s nadcházejícím jarem. Letos organizátoři přidali možnost nesoutěžního brouzdání v řece. Lidé si tak mohou vyzkoušet nový zážitek pod bedlivým dozorem bezpečnostních složek.

FOTO: Město Židlochovice
neděle 18. února 2024, více informací

Pohádkový karneval

Dům dětí a mládeže Mikulov pořádá v sobotu pro děti a rodiče tradiční maškarní karneval. Program je připraven ve spolupráci s profesionálním kouzelníkem  iluzionistou. Občerstvení zajištěno, děti v maskách mají vstup zdarma.

FOTO: DDM Mikulov
sobota 17. února 2024, více informací

Procházka temnou historií

Po stopách významných událostí i každodennosti z dob nacistické okupace se vypraví zájemci do ulic Brna. Navštíví místa, kde se rozhodovalo o osudu brněnských Židů. Prohlédnou si budovy, kde sídlily nacistické a protektorátní instituce. Připomenou si i zapomenuté osudy mnohých hrdinů a obětí.

FOTO: Paměť národa
sobota 17. února 2024, více informací

Rozkvetlé skleníky

Na zájemce čeká prohlídka kvetoucích keřů kamélií v nově zrekonstruovaných sklenících a oranžérii lysického zámeckého zahradnictví. Bude to jedna z prvních příležitostí si prohlédnout opravenou, ojedinělou fíkovnu s posuvnou střechou.

FOTO: Národní památkový ústav
sobota 17. února - neděle 18. února 2024, více informací 

Móda na výstavišti

Veletrh módy STYL je obchodním vrcholem módního průmyslu pro trh České republiky, Slovenska a zemí východní Evropy již od roku 1993. Vystavovatelé z více než 15 zemí světa zde nabízejí a předvádějí obchodníkům a nákupčím nové kolekce na příští sezony v jednotlivých branžích součástí veletrhu je i nabídka bižuterie a oděvních doplňků.

FOTO: BVV
pátek 16. února - neděle 18. února 2024, více informací

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Papírové modelářství, Město Židlochovice, DDM Mikulov, Paměť národa, Národní památkový ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na výstavu papírových modelů nebo do ledové řeky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.