Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na festival řízků, košt zelí či k ledopádu

Jih Moravy se stále potýká s mrazivým počasím, podle meteorologů se ale o víkendu ručičky teploměrů přehoupnou přes nulu. Brněnská Drbna proto přináší pravidelnou várku tipů, kam ve volných dnech vyrazit. Mlsné jazýčky potěší festival řízků či košt kysaného zelí, sportovci ocení běžecký závod či ledovou stěnu. Děti si vyzkouší zábavné pokusy s ledem.

Řízek z klokana i divočáka

Češi na tradiční smažené řízky nedají dopustit. Na Bukovanském mlýně se vůně oblíbeného pokrmu bude linout celý víkend. Místní kuchaři pro mlsné jazýčky připravili řízkový festival s tradičními i exotickými kousky například z divočáka nebo klokana.

FOTO: Bukovanský mlýn
pátek 19. ledna 2024 – neděle 21. ledna 2024 více informací 

Pálenky a zelí pod jednou střechou

Pro milovníky ostřejších chutí si v Mikulčicích připravili košt ovocných pálenek a kysaného zelí. K ochutnání bude přes jeden tisíc vzorků. Nebude chybět tradiční nabídka slováckých specialit z místní kuchyně. K poslechu, zpěvu a dobré náladě bude vyhrávat cimbálová muzika.

FOTO: Obec Mikulčice
sobota 20. ledna 2024 více informací 

Běžecký závod pro všechny

Centrem jihomoravské metropole se v sobotu proženou stovky běžců. Již devátý ročník závodu Winter run nabízí zážitek pro každého a za každého počasí. Zájemci se mohou registrovat online a vybrat si jednu z nabízených tras. Vítány jsou také děti, které mají svou vlastní kategorii.

FOTO: Winter run
sobota 20. ledna 2024 více informací 

Ledopád v Moravském krasu

Mrazivé počasí přeje přírodě v Moravském krasu, kde se vytvořil unikátní ledopád. K tvorbě ledových krápníků je potřeba tuhý mráz, který střídají menší oblevy, nyní tedy nastaly ideální podmínky. Zamrzlá ledová stěna láká k procházkám po okolí a návštěvě přilehlých jeskyní.

FOTO: Prygl.net
závisí na počasí, více informací 

Ledové experimenty v zábavním centru

Ledové pokusy na děti od čtyř let čekají v brněnském centru VIDA!. Zájemci poznají led v jeho různých podobách, pomocí soli ho například přemění na ledový náhrdelník nebo zmrzlinu. Prozkoumají také vlastnosti suchého ledu a vytvoří si pomocí něj velké bubliny nebo ledový svícen.

FOTO: VIDA!
sobota 20. ledna 2024 – neděle 21. ledna 2024 více informací  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bukovanský mlýn, Obec Mikulčice, Winter run, Prygl, VIDA!

Štítky víkend, festival, řízek, košt, zelí, pálenka, led, běh, závod, Moravský kras, ledopád

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na festival řízků, košt zelí či k ledopádu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.