Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VIDA! zažila rekordní rok 2023

PR článek

VIDA! zažila rekordní rok 2023. Díky všem zájemcům o hravou vědu se podařilo v roce 2023 překonat ve VIDA! hned několik rekordů. A to je krásný dárek k blížícímu se desátému výročí, ve kterém pro návštěvníky chystá hned několik novinek.

„Mám radost, že jsme měli rekordní návštěvnost. Všem 282 000 návštěvníků děkujeme a doufáme, že nám zůstanou naklonění i v novém roce. Tím ale výčet nej nekončí. Návštěvnost překonala náš dosud nejlepší rok 2019. V srpnu nás navštívilo něco málo přes 30 000 zájemců o vědu, a to je zatím největší počet návštěvníků za měsíc v celé historii VIDA! Víc jak 5 procent všech návštěvníků využilo naši Bastlírnu, prostor pro nejrůznější tvoření,“ s radostí sděluje Lukáš Richter, ředitel VIDA!

„Doufáme, že se nám podaří udržet stálé zájemce a nalákat nové. Díky vánočním voucherům, kterých se prodalo také nejvíc, a to něco málo přes 630 kusů, to vypadá slibně. V roce 2024 budeme v rámci narozeninové road show vyjíždět více po regionu a představovat mobilní exponáty a hravou vědu ve městech jihomoravského kraje. V průběhu ledna otvíráme nový exponát Raketu,“ přiblížila novinky Kateřina L. Brettschneiderová, mluvčí VIDA!

Na základě hodnocení agentury CzechTurismu se VIDA! dostala mezi top 10 turistických cílů v rámci celé ČR.

Filmovou novinkou je ve VIDA! 3D film Království zvířat. „Království zvířat vás vezme do rozmanitého světa živočišné říše a přiblíží vám zvířecí hrdiny v jejich přirozeném prostředí. Seznamte se se svérázným vrubounem, lidově broukem hovniválem, roztomilými tučňáky patagonskými nebo se zaposlouchejte do tajemných velrybích písní,“ popsal film ředitel centra Lukáš Richter. O víkendech do programu přibyl 3D film Predátoři. Filmy se promítají v určených časech za příplatek 50 Kč za osobu v Divadle vědy, které je přímo v expozici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

VIDA! zažila rekordní rok 2023  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.