Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Melodka se stěhuje, nová hudební dobrodružství bude rozjíždět na Palackého třídě

Brněnský hudební klub Melodka s koncem loňského roku opustil dlouholeté sídlo na Sokolském stadionu v Kounicově ulici. Provizorní prostory získal v bývalé pivnici na Palackého třídě v Králově Poli. První akce tam bude 12. ledna. Důvodem stěhování je to, že na stadionu kvůli plánovaným úpravám neprodloužili klubu nájemní smlouvu. V provizorních prostorách zůstane Melodka nejdéle rok, řekl produkční Robert Banovský.

První akcí, kterou multižánrový hudební klub na nové adrese uspořádá, bude koncert čtyř metalových a rockových kapel. „Na facebookovou událost zareagovalo tisíc lidí. Nečekáme, že přijdou všichni, ale zájem o akci je veliký. Když jsme měli vyprodáno na Kounicově, vešlo se k nám zhruba 300 lidí. Očekáváme, že návštěvnost zůstane podobná,“ uvedl Robert Banovský.

Hudební klub Melodka fungoval v prostorech Sokolského stadionu 18 let a na klubové scéně měl významné místo. Uskutečnilo se tam přes dva tisíce koncertů. V prostorách stadionu působí také kulturní centrum Co.Labs, které se bude rozšiřovat. Už během loňského roku se provozovatelé Melodky dozvěděli, že si musejí najít nové působiště. Stěhování začalo v novém roce.

Prostory bývalé pivnice na Palackého třídě bude Melodka sdílet s techno klubem Fáze, který pořádá dvě akce měsíčně. „Plánujeme, že prostory vždy před akcí Fáze vyklidíme a na druhý den zase vše vrátíme zpět. Jak to bude fungovat, uvidíme. Momentálně je to nejlepší řešení,“ řekl Banovský.

V Králově Poli plánují zůstat po dobu jednoho roku. „Máme vyhlédnutý prostor prakticky v centru města, kde bychom mohli být sami. Během tohoto roku se jej budeme snažit dostat, abychom se mohli přestěhovat natrvalo,“ doplnil Banovský.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Poskytl Go to Brno

Štítky pop, hudba, Brno, klub Melodka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Melodka se stěhuje, nová hudební dobrodružství bude rozjíždět na Palackého třídě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.