Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Začala Tříkrálová sbírka. V centru Brna budou pro dárce připraveny dva stánky

Ode dneška se za zpěvu koledy My tři králové vydávají do ulic měst a obcí tisíce koledníků. Ti vybírají od dárců příspěvky na pomoc lidem v nouzi. Za odměnu jim nabízejí požehnání do nového roku. Tříkrálová sbírka potrvá do 14. ledna. Lidé mohou pomoci i online.

V Městském divadle Brno proběhne Tříkrálový koncert

„K začátku roku nedomyslitelně patří Tříkrálová sbírka a nejinak tomu bude i letos, kdy se uskuteční již dvacátý čtvrtý ročník. Cílem sbírky je šířit radost a boží požehnání a vykoledovat peníze pro ty nepotřebnější. Odstartovat nový rok dobrým skutkem může každý. Srdečně děkujeme všem, kdo se do sbírky zapojí,“ popsal na webu Diecézní charity Brno její ředitel Oldřich Haičman.

Lidé se mohou do pomoci zapojit i online přes web trikralovasbirka.cz. Peníze na pomoc potřebným mohou lidé posílat i na sbírkový účet 66008822/0800, variabilní symbol pro pomoc v brněnské diecézi je 777960000. Přispívat mohou lidé také skrze dárcovskou DMS.

V neděli 7. ledna od šesti hodin večer proběhne v Městském divadle Brno Tříkrálový koncert. Vystoupí na něm Ben Cristovao, kapela Čechomor nebo Bára Poláková. Koncert odvysílá Česká televize na programu ČT1.

Tříkrálový průvod s velbloudy

Pro dárce budou v centru Brna připraveny dva stánky. „Od 3. do 5. ledna 2024 mohou lidé potkat tři krále a přispět na pomoc lidem v nouzi ve speciálních tříkrálových stáncích. Ty najdou na ulici Česká a na Mendlově náměstí,“ popsal Haičman.

Ve čtvrtek 4. ledna proběhne tradiční Tříkrálový průvod s velbloudy. Tři králové na velbloudech vyrazí ve čtyři hodiny odpoledne od Katedrály sv. Petra a Pavla, aby se poklonili Jezulátku na Dominikánském náměstí. Průvod s živou hudbou půjde přes Zelný trh, Masarykovu ulici a náměstí Svobody.

Tříkrálová sbírka mění složité životní osudy mnoha lidí. Dary lidem přinášejí naději a šanci na nový začátek v roce 2024. Díky finančním darů může Charita pečovat o nemocné, handicapované, seniory, matky s dětmi v tísni a další sociálně potřebné.

„V Brně sbírka pomůže s rekonstrukcí budov charitních služeb, kde nachází podporu lidé bez domova. Kvalitní zázemí pomáhá lidem najít cestu zpět k důstojnému životu. V chráněném bydlení sv. Michaela se s pomocí asistentů učí lidé s postižením co nejsamostatněji fungovat při každodenních činnostech. Aby jejich bydlení bylo úsporné a energeticky co nejméně náročné, pomůže letošní sbírka,“ uzavřel Oldřich Haičman.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Diecézní charita Brno

Štítky Tříkrálová sbírka, finance, charita, pomoc, Brno

Začala Tříkrálová sbírka. V centru Brna budou pro dárce připraveny dva stánky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.