Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Věděcký park v Brně dostane milionovou finanční injekci, aby opravil atrakce pro děti

Vědecké zábavní centrum Vida! v Brně rozšíří nabídku pro nejmenší návštěvníky. Obnova dětské části centra, kde přibude více vzdělávacích prvků se zaměřením na smyslové a poznávací funkce, bude stát 38,2 milionu korun. Jihomoravský kraj přispěje 7,3 miliony, schválili na svém čtvrtečním zasedání zastupitelé.

„Chceme především těm nejmenším návštěvníkům centra nabídnout více exponátů a poskytnout nové možnosti, na kterých se děti budou vzdělávat. Přibude více edukativních prvků. Modernizací expozice vznikne specializovaná sekce především z oblasti polytechnického, přírodovědného a společenského vzdělávání," uvedl krajský radní Jiří Hlavenka (Piráti).

Postupné úpravy jsou v plánu mezi lety 2024 až 2027. Nejvíce, 70 procent, pokryje dotace z evropského fondu IROP a 5,5 milionu korun zřejmě poskytne stát prostřednictvím Národního plánu obnovy.Snahou projektu je vytvořit inspirující prostředí pro rozvoj hrubé a jemné motoriky, paměti, pravolevé orientace nebo senzomotorické koordinace u batolat až po děti v mladším školním věku, a provázat ho s ostatními částmi expozice. „Vybavení dětské sekce budou využívat také mateřské a základní školy k doplnění své výuky. Spolupráce přispěje ke zvýšení kvality a nabídky vzdělávání nejen v Brně, ale i v jeho širokém okolí a dalších přilehlých regionech," dodal radní.

Vida! centrum vzniklo v roce 2013. Jeho provozovatelem je příspěvková organizace kraje Moravian Science Centre Brno. V minulém roce jej navštívilo přes 180 tisíc lidí, přičemž letos byl tento údaj překonán již v létě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vida science

Štítky Vida, Investice, Kraj, Jihomoravský, Brno

Věděcký park v Brně dostane milionovou finanční injekci, aby opravil atrakce pro děti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.